ПИЦИ НА КРИСТАЛИ И ВРЪЗКИТЕ НА ИЗМАМНИЦИТЕ НА ПРОМЯНАТА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pici-na-kristali-i-vrazkite-na-izmamnicite-na-promyanata/128392 SvobodnoSlovo.eu
ПИЦИ НА КРИСТАЛИ И ВРЪЗКИТЕ НА ИЗМАМНИЦИТЕ НА ПРОМЯНАТА

От ляво на дясно – Васил Величков, като съветник на вицепремиера Калина Константинова и Младен Петров, изпълнителен директор на ИА „Инфраструктура на електронното управление“ и др. на мероприятие на А1 – юли 2022 г.

 Уважаеми дами господа, искам да обърна внимание на факти и събития от преди две години, след февруари 2022 г. от началото на бежанската криза, след 12.03.2023 г. уволниха председателя на Държавната Агенция за Бежанците – Петя Първанова, поради несправяне с организацията по приемане на украинските бежанци и назначаването на Марияна Тошева – представена, като бивш координатор по проекти на ВКБООН, но забележете през 1993 г. или преди близо 20 г. след което е работила в любимите НПО на промяната.

По същото време започнаха оперативки с напълно непознатите за нас експерти и съветници, на вицепремиера Калина Константинова – Красимира Величкова, Васил Величков, Младен Петров – ченге и бивш директор на КИС – МВР и директор от МЕУ по време на министър Б. Божанов и др. които трябваше спешно да навлязат в материята и променят системата за регистрация на бежанците, като с информацията да разполагат в „ДА за Бежанците“, МВР, Министерството на Туризма и други от които зависят здравни, социални, образователни и др. услуги, а сигурно и от контролни органи.

            Тогава все още не разбирахме, защо с такъв замах бяха уволненията, като след Първанова, бяха изгонени, заместниците на агенцията, главния секретар, началника на инспектората, именно когато обстановката с бежанците се влошаваше и хаоса беше повсеместен. А последното показно уволнение в тази връзка, беше на г-н Богдан Богданов беше съвсем скоро, след зададени „неудобни въпроси“ на ръководството.

Картината взе да се прояснява, след като от ЕК определиха финансова помощ от 65 милиона евро на България, Чехия, Полша и Румъния – чрез фонд „Убежище, миграция и интеграция“ – тогава с пълна сила започна прочистването на неудобните в ДАБ, и на практика се подмениха всички ръководни служители, очевидно да не се вижда изразходването на тези средства.

Все по отчайващо стана, когато процеса по приемане и регистрация на бежанци, вместо от ДАБ се ръководеше пряко от вицепремиера Калина Константинова и нейните съветниците.

Оказа се, че при приема на бежанци, в системата има вписани данни на лица от Украйна, които никога не са стъпвали в страната. Същото се потвърди и от бившия министър Иван Демерджиев, че при тези допълнителни бройки са източени около 30 млн. лв. Още тогава се разнасяха списъци, без никой от нас да знае от къде са и дали са меродавни.

Но всичко идваше „от горе“ – разбирайте Калина Константинова и съветници. Като се има предвид кои лица работиха по тази система, вече сме напълно уверени, че такива измами са били напълно възможни, сега колегите са разпитвани от полиция и прокуратура и пъзела ще се подреди.

В момента след като менторите на г-жа Марияна Тошева не са на власт и най вече К.Константинова, в ДАБ, тече операция по  замазване и прикриване на уликите.

Наши колеги знаят, че посочената група се събира по кафета извън ДАБ и организира действията си, предвид разследването за изразходваните средства.

По късно разбрахме, че в лицето на В.Величков имаме работа с партийно протежиран универсален боец, а според в-к „Капитал“ – „бизнес ангел“ и IT гуру на „Промяната“,  този ангел се оказа полуграмотен със средно образование, което е получил в Математическата гимназия, като е прекратил следването си в УНСС и какво излиза, че български вицепремиери и министри са имали съветник – „специалист“, завършил XII клас, a както е видно е замесен в редица скандали, като :

            – през 2013 г. Васил Величков е съветник на служебния вицепремиер Илиана Цанова и заедно със служебния министър Христо Иванов работят по изготвяне на „пътната карта за електронно правосъдие“ – резултаите са плачевни ;

– през 2014 г. протежиран от тогавашният министър Христо Иванов се подвизава, като експерт по електронни системи за случайно разпределение на делата в съдебната система, Величков установява редица проблеми в системата за разпределение „LawChoice“, и препоръчва други изпълнители на софтуер. Но по късно през 2020 г. след подобен скандал следва одит на системата за разпределението на делата и се установява, че системата дава същите грешки и слабости, като Хр. Иванов и В.Величков са разпитвани в прокуратурата ; 

– през 2016 г. под егидата на вицепремиера Румяна Бъчварова – Величков, който се подвизава, като неин съветник, а преди това е имал договори за поддръжка на IT системите за „Агенцията по вписвания“ се установява изтичане на 19 GB, която е качена на https://opendata.government.bg, файловете съдържат цялата информация за движението по делата на търговците, като за сканираните изображения са предоставени имената на файловете. Изтичането на сканираните документи от Търговския регистър предизвиква скандал за безконтролен достъп до лични данни на над 1 милион души, след което се намесва КЗЛД ; 

            Калина Константинова и Васил Величков – на брифинг за атаката на пощите – май 2022 г.

– през май 2022 г. след хакерската атака в „Български Пощи“, В.Величков отново е изпратен „спасява“ положението, като спестява информацията, че преди това е бил съдружник с Деян Дънешки – изп. директор на „Български Пощи“ –  в дружеството „Грамма Нет Ис“ ООД, ЕИК 131542943 – което е супер конфликт на интереси ;

– през 2023 г. след скандали за манипулирани резултати от машинното гласуване на местния вот в 300 столични секции, даде основание на IT – изборни експерти, отново да заговорят за Васил Величков, че фигурата му неизменно присъства в най-тъмните страни при  управление под егидата на ПП. При депутатско питане от страна на Христо Гаджев – ГЕРБ, се установява, че той е съветник на Калина Константинова, но граждански договор, защото няма висше образование – учил до трети курс в УНСС, кото пък му пречи да стане директор в Министерството на Ел. Управление или в “Информационно обслужване” АД ;

            В личните си начинанията въпросният IT – специалист Васил Величков е откровен измамник, като до сега се е проявил и като нелоялен бизнесмен, като дружествата в които е работил имат задължения :

            – Инфо Сървисис ЕООД, ЕИК 131542943, което към дата 04.11.2010 г. е заложено срещу 2,7 млн. кредит в Булбанк, след като не се е издължил към бнката, Величков прехвърля фирмата на Веселина Стефанова Стоянова, която по това време е в управителните органи на фирми на Васил Божков ;

            – Ди Джи Ем ЕООД, ЕИК 175007223 – до 05.07. 2012 г. собственост на Пенка Димитрова – Хазбун и закупено от „Мидияуайз“ Лтд, 1634064 – офшорка от Хонгконг – собственост на Васил Величков, като според „Архив на длъжници с неуредени публични задължения над 5000 лв. (чл. 182, ал. 3, т. 2 от ДОПК) към 10.01.2024 г. – ТД София – част 1 към  21.03.2023 г. дружеството дължи на НАП 660 419.44 лв. ;

Въпросната съдружничка – Пенка Димитрова Дочева-Хазбун – експерт счетоводител е близка партньорка на „Галчев инженеринг“ ООД  – по известен, като строителят на Ивелин Банев – Брендо. Самата Пенка Хазбун фигурира в редица ДЗЗД със сем. Галчеви :

 – Пътища северозапад 2016 ДЗЗД, ЕИК 177103957 ;

–  Обединение Банско 2014 ДЗЗД, ЕИК 176807969 ; –

–  Спорт Главиница 2014 ДЗЗД, ЕИК 176818086;

–  Караманица 2015 ДЗЗД, ЕИК 176961650;

–  Рудозем ГФ 2016 ДЗЗД, ЕИК 177133726 ;

–  Нова Академия 2017 ДЗЗД, ЕИК 177191003 ;

–  Път Средногорци-Рудозем ГФ 2020 ДЗЗД, ЕИК 177478925 ;

–  Пътища 2021 ФГ ДЗЗД, ЕИК 180827874/  – всичко това се намира в търговският регистър и социалните мрежи.

     Моля проверете даните, както и друго описано в търговския регистър по дати и документи !!!

Александър Добрев

afera.bg

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.