Плугчиева зове медиите: Бойкотирайте това недостойно политическо зрелище! Съсипва имиджа ни!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/plugchieva-zove-mediite-boykotirayte-tova-nedostoyno-politichesko-zrelishte-sasipva-imidzha-ni/129923 SvobodnoSlovo.eu
Плугчиева зове медиите: Бойкотирайте това недостойно политическо зрелище! Съсипва имиджа ни!

Така ще се намали деморализацията на обществото и ще се преустанови, поне временно, окончателния срив на имиджа на държавата в чужбина! , пише бившият ни посланик

Бившият дипломат, посланик, вицепремиер и зам.-министър и политически деец Меглена Плугчиева отправи отчайващ апел към българските медии:

"Бойкотирайте отразяването на недостойното политическо зрелище, което се разиграва и държи целия народ като заложник! Това съсипва имиджа ни."

В момента Плугчиева е във Виена на голямото туристическо изложение, откъдето пише:"Изключително трудно е да правим реклама на страната ни! "

Меглена Плугчиева изпрати писмо до главния редактор на Епицентър. бг Валерия Велева с молба то да бъде разпространено до българските медии.

Ето отвореното писмо на Плугчиева до медиите у нас:

Здравей, Валерия! Използвам възможността за контакта с теб, за да изразя апел към всички медии да бойкотират отразяването на недостойното политическо зрелище, което се разиграва и държи целия народ като заложник!

Така ще се намали деморализацията на обществото и ще се преустанови, поне временно, окончателния срив на имиджа на държавата в чужбина! 

Сърдечен поздрав и съчувствие към всички журналисти, че трябва да отразявате този позор!

 М. Плугчиева.

Бележка на Валерия Велева: Споделям всичко, написано от г-жа Плугчиева. Изпитвам същия гняв и срам като нея.

Безспорно, резилът, който спретнаха на държавата политиците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, няма аналог в съвременната българска история и това нанася непоправими щети върху имиджа на страната ни.

Всичко това, което се случва на политическата сцена днес, е повече от отвратително - свидетели сме на тотално отсъствие на политически и човешки морал, на липса на достойнство и елементарна човешка етика.

Новата българска история не помни такъв позор, такава духовна нищета, такава алчност, безпардонност и властолюбие на всяка цена, на които сме свидетели сега.

Повече от сигурно е, че всички посолства у нас са потресени от отчайващото ниво на политическия процес, от дъното, до което са достигнали водачите на двете формации. И това ще има свята висока цена, която ще бъде платена от цялото общество. Защото злото, което сториха днес некоалиционните управляващи, ще има дълготрайни последици за бъдещето на нацията ни въобще.

Знам, че от поведението на българските сглобкаджии са възмутени и в Брюксел, и във Вашингтон. Знам, че отношението към България заради тях е повече от унизително. Достатъчно е да прочетем заглавията в чуждата преса за ситуацията в България.

И в този смисъл споделям загрижеността на Меглена Плугчиева за деморализацията на обществото ни, заради недостойниците, с чийто вреден пример сме облъчвани от сутрин до вечер. Права е и за опасността от окончателния срив на имиджа на държавата в чужбина. 

Но, медиите не могат да си затворят очите и да загърбят основната си мисия - да отразяват процесите в обществото такива, каквито са. 

А оценките остават за тези, които дават в ръцете на политиците властта на управляват съдбините им.

Този ад все някога ще свърши. И това зависи от съпротивителните сили на цялото общество.

Припомняме: Меглена Плугчиева е политик, депутат в 37, 38 и 41 Народно събрание, вицепремиер и зам.-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев.

В дипломатическата си кариера е била посланик на България в Германия, Швейцария , Княжество Лихтенщайн със седалище в Берн. От декември 2018 г. е посланик на България в Черна гора. Носител на редица държавни награди.

Епицентър 

4 Коментара

Червената шапчица

4 months before

Ето защо няма да има туристи у нас... - В момента Плугчиева е във Виена на голямото туристическо изложение, откъдето пише:" - Изключително трудно е да правим реклама на страната ни! " - Няма отърване от тази нахална конска муха... ---- Европейският съвет реши ЕС да започне преговори за разширяване с Босна и Херцеговина, съобщи председателят на институцията Шарл Мишел - алооуу, няма такака държава, ве...

Коментирай

Митанка Видике

4 months before

Не се чудете. Още от 30 години се носи лошата Слава на българия:хем бедна,,хем разпилява и мръсна."

Коментирай

Босилсковски

4 months before

Как може дипломатка да призовава за замитане под килима на мръсната пяна от сглобката? Ако не се отразяват идиотизмите на тази компания, как българите ще се ориентират за кого да гласуват на следващите избори? О, не, дайте да осигурим комфорт на тази ояла се политичка, та да й е лесно във Виена.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.