ПОГРОМ: Шефът на ДАНС: Бивши министри са играли като чужди агенти

Шефът на българското ФБР бе на изслушване в Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pogrom-shefat-na-dans-bivshi-ministri-sa-igrali-kato-chuzhdi-agenti/111081 SvobodnoSlovo.eu
ПОГРОМ: Шефът на ДАНС: Бивши министри са играли като чужди агенти

Шефът на българското ФБР бе на изслушване в Народното събрание

Директорът на ДАНС, Пламен Тончев, подсигурил охраната на Радостин Василев – вече бивш член на Парламентарната група на ПП-ДБ.

Тончев разбуни духовете със следното изказване:

"Поведението на някои министри в редовния кабинет определено не защитаваха националния интерес".

Тончев беше изслушан заедно с шефа на Военното разузнаване по искане на "Възраждане" и страстите в пленарната зала се нажежиха до червено.

Освен отправените им запитвания по отношение на аудиозаписите, пуснати от Руди Гела от заседанието на националния съвет на ПП от 21 май, където Асен Василев, съпредседател на "Промяната", обсъжда назначаването на "свои" кандидати за бъдещи директори на секретните служби и тяхната "координация" с посолствата, бяха представени и новости относно външната политика на страната.

Тончев сподели, че съветник на Кирил Петков в качеството си премиер от последния редовен кабинет (става въпрос за Весела Чернева), е координирал позициите на Министерството на външните работи с гражданин на Република Северна Македония (най-вероятно държавен служител) по въпроса за отмяна на ветото на София спрямо членството на Скопие в ЕС. За това действие е имало досъдебно производство, разкри директорът на ДАНС.

За капак Пламен Тончев сподели, че това е само един от примерите за бившите министри.

Изказването му бе посрещнато „на нож“ от лидера на ДСБ, генерал Атанас Атанасов и заяви, че според него това е цялостна кампания за дискредитация на втората политическа сила – ПП-ДБ.

Източник: lupa.bg

 

1 Коментара

Боги

преди 10 месеца

Браво на "Възраждане", че извикаха шефовете на службите за изслушване в парламента. Лъснаха националните предатели.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.