Полицаи ще играят футбол “ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ” в благотворителния турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“

Проявата е в подкрепа на семействата на загинали служители от МВР

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/policai-shte-igrayat-futbol-za-decata-na-geroite-v-blagotvoritelniya-turnir-emil-sharkov/117636 SvobodnoSlovo.eu
Полицаи ще играят футбол “ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ” в благотворителния турнир „ЕМИЛ ШАРКОВ“

Проявата е в подкрепа на семействата на загинали служители от МВР

Полицаи и служители на МВР за девети път ще облекат спортни екипи в знак на солидарност с децата и семействата на техни колеги, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

 

В периода 5-6 октомври 2023 г. на терените на комплекс „Спортна София“, Зона Б5, ще се проведе деветото издание на традиционния благотворителен турнир по футбол на малки врати „ЕМИЛ ШАРКОВ“, в полза на семействата на загинали и починали служители от системата на МВР.

 

Турнирът е подкрепен от Столична община и се организира от Спортна  асоциация на МВР и Фондация „ЕМИЛ ШАРКОВ“ под надслов „ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ“.

 

Благотворителният турнир вече 9 години е част от спортният календар на вътрешното министерство, като целта му е чрез силата на спортния дух да се почете паметта на командоса Емил Шарков, геройски загинал при спец акция на баретите през 2014 г. и да се наберат средства за благотворителната кауза на Фондация „Емил Шарков“, която е в полза на семейства на загинали служители от системата на МВР.

 

 

В станалият традиционен турнир по футбол на малки врати, участие вземат отборите от различни дирекции, структури и областни управления на Министерство на вътрешните работи. Така, с играта си, всеки един от полицаите подкрепя децата на загиналите си колеги. Освен полицейските отбори, благотворително участват  корпоративни и цивилни футболни клубове.

 

 

С годините турнирът набира все по-голяма популярност, като в предходното издание през 2022 г. в него се включиха 24 отбора и над 250 участника. Спортното събитие традиционно получава голям отзив в печатните и електронни медии.

 

 

През 2022 г. турнирът бе открит от спортната легенда Армен Назарян, футболистите Любо Пенев и Пламен Николов, журналиста Ники Кънчев и председателят на фондация „Емил Шарков“ – Милена Шаркова, вдовица на загиналия командос, заедно с Венци Рангелов, член на УС на фондацията.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.