Полицай тормози свидетели срещу прокурорския син от Перник

Делото срещу прокурорския син още не може да тръгне в съда заради масовия бойкот на редовно призовани свидетели

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/policay-tormozi-svideteli-sreshtu-prokurorskiya-sin-ot-pernik/120319 SvobodnoSlovo.eu
Полицай тормози свидетели срещу прокурорския син от Перник

Делото срещу прокурорския син още не може да тръгне в съда заради масовия бойкот на редовно призовани свидетели

Свидетели и пострадали от юмруците на прокурорския син от Перник Васил Михайлов, са били подложени на тормоз и натиск от страна на полицай в  миньорския град, за да саботират съдебния процес срещу 19-годишния агресор.

В началото на седмицата стартът на делото срещу наследника на пернишкия прокурор Бисер Михайлов бе отложен от магистратите от Софийския районен съд заради масовото неявяване на призованите свидетели.

 

В понеделник цели шестима свидетели срещу Васил Михайлов не се явиха в съдебната зала, макар да са били редовно призовани, и това наложи пренасрочване на делото за 14 ноември.

 

Сред неявилите се изпъква името на пернишкия полицай Калоян Евтов, който през пролетта на 2020 г. бе пребит от бой от Васил Михайлов, а впоследствие видеоклип от наглата саморазправа бе разпространен в социалните мрежи.

 

Отсъствието на бития полицай Евтов подразни съда, който му наложи глоба от 500 лева, тъй като това е второто му неявяване без уважителна причина. Към днешна дата Калоян Евтов е полицай в София, след като през 2021 г. е бил преместен в столицата от тогавашния зам.-директор на полицията в Перник Иван Зеленков. Според запознати седмица преди старта на съдебния процес срещу Васил Михайлов пострадалото от юмруците му ченге е било привикано на среща в Перник, на която са присъствали негови колеги от миньорския град и чичото на бияча. На срещата полицаят е бил уговорен чрез заплахи и обещания за бъдещо финансово обезвъзмездяване да излезе в продължителен болничен и да не се явява на заседанията на съда.

 

„Освен че Васил Михайлов преби полицая Калоян Евтов, неизвестни и до днес лица подпалиха личния му автомобил. Конфликтът между прокурорския син и полицая датира от 2019 г., когато Евтов задържа пред спортната зала в града непълнолетния в онзи момент Васил и негов приятел по подозрение, че двамата пласират наркотици. Впоследствие до дело изобщо не се стигна“, разказва запознат с предисторията на побоя над полицай Калоян Евтов.

 

Други трима неявили се пострадали от прокурорския син Васил Михайлов – Десислав Боров, Мартин Карамфилов и Румен Мирчев, които също отнесоха глоби от Софийския районен съд, пък са били „страхувани” от местния лихварски бос Жоро Милев през последните две седмици, разкрива източник от града на стоманата, пожелал името му да не бъде афиширано от страх от вендета. Според думите му свидетелите срещу Васил Михайлов са били увещавани да твърдят в съдебна зала, че нямат претенции към прокурорския син и че агресията, приложена над тях от страна на 19-годишния бияч, била силно преувеличена. Просто имали „дребни спречквания”!

 

Друг неявил се свидетел – пребитият от Васил Михайлов жител на Перник Никълъс Тодоров, пък е бил задържан от местни ченгета няколко дни преди старта на делото в Софийския районен съд по подозрения за търговия с наркотици.

 

Запознат твърди, че малко, след като е бил задържан от полицаите, Никълъс е бил освободен, но след предупреждение, че срещу него се води разработка за продажба на кокаин и марихуана, която лесно може да бъде материализирана в обвинителен акт.

 

„Пребитият от бой от прокурорския син Никълъс действително е дилър на наркотици и затова лесно може да бъде притиснат да оттегли първоначалните си показания срещу Васил

Михайлов. Версията на прокурорския син е, че е нападнал Никълъс, тъй като той е снабдявал с наркотици бившата му приятелка Боряна“, разкрива запознат с разследването срещу наследника на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов.

 

Неотдавна 20-годишната Боряна Рангелова,  бившата приятелка на Васил Михайлов, разказа как прокурорският син системно я е пребивал и как многократно я е заплашвал с убийство, след като тя опитала да прекрати връзката си с него. Заплахите за убийство, отправяни от Васил към бившата му приятелка, са отделени в друго дело, което ще се гледа в Дупница. Преди няколко дни прокурорският син отново беше тикнат в ареста именно заради заканите за убийство към Боряна.

 

„Не ми даваше да нося дрехите си, не ми даваше да излизам от дома си след 18 ч., не ми даваше да имам приятелки, не ми даваше да разговарям със семейството си. Аз се съгласявах на тези неща, защото доста добре ме манипулираше, че никой друг не ме обича толкова, колкото той. Васил Михайлов ми е посягал многократно, заплашвал е семейството ми и мен, когато се караме, а след това горещо съжаляваше. И аз винаги му прощавах“, разказа неотдавна в телевизионно интервю за кошмарната си връзка с прокурорския син Боряна Рангелова. Към днешна дата на 20-годишното момиче е сложена полицейска охрана.

 

Въпреки, че 19 годишният агресор Васил Михайлов е в ареста, а срещу него се водят цели четири наказателни дела в Перник се опасяват, че прокурорския син ще се измъкне с минимални присъди и ще изкара малко време в затвора, ако разбира се, изобщо бъде осъден.

„Той вече има излежана повече от година в ареста и е много вероятно дори да бъде окончателно осъден след година-две, да не се озове в затвора, тъй като ще е изконсумирал наказанието си в аванс. За да бъдат справедливи съдебните процеси срещу Васил Михайлов, Висшият съдебен съвет задължително трябва да вземе решение и да отстрани от Окръжната прокуратура в Перник неговия баща Бисер“, категорични са в града на стоманата.

 

Съвсем наскоро Бисер Михайлов, за когото се мълви, че е прокурорът с най-голямо влияние в Перник, сам даде повод да бъде отстранен от държавното обвинение за уронване престижа на прокуратурата. Таткото на бияча Васил беше задържан за денонощие след сигнал от дъщеря му, че е пребил съпругата си. По-късно обаче пострадалата Биляна Михайлова отрече да е бита и описа случая като обикновен битов скандал. Тя беше настанена в болница за лечение, а по време на съдебното заседание Бисер Михайлов каза, че никога през живота си не е удрял жена си. Този аргумент се стори убедителен за съда и магистратите разпоредиха свобода за Бисер Михайлов с мотив, че на този етап от разследването не може да се установи категорично

дали той е извършителят на побоя над съпругата си. Както стана ясно половинката на прокурора отдавна е малтретирана от него, като един от побоите дори е бил на публично място пред десетки свидетели.

Източник: Уикенд

1 Коментара

mahno

преди 5 месеца

Тоя паразит да знае, че пред кал.9х19 всички са равни

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.