Политиката в България се крепи върху дебилите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/politikata-v-balgariya-se-krepi-varhu-debilite/112352 SvobodnoSlovo.eu
Политиката в България се крепи върху дебилите

Политиката в България се крепи върху дебилите. Мислещите хора рядко се впускат в такова гнусно начинание, а и въпросите, които задават и поведението им е крайно неудобно за лидерите. Мечтата на българския политически вожд е той да спуска надолу заповеди, а партийната маса да козирува и да пляска чела в пода пред него, обяснявайки колко е велик. 

Поради това и политиката в България е гнусна работа. Всякакви цървули и илитерати вилнеят из политическото пространство, пишат от партийни страници и групи, правят изказвания от името на партията, дори плюят врага от името на партията в буквалния смисъл на думата. И това се възприема за нормално. Лидерът в определен момент става заложник в собствения си капан - защото когато търсиш немислещи и верни, те очакват определено поведение от вожда си - да ги надъхва, да говори агресивно, да не ги кара да мислят /пази, Боже/ и да не им търси отговорност, освен за изказвания срещу партията и Него. В момента, в който вождът призове за разум или намаляване на агресията, започва да губи електората си. Хората не обичат да мислят. Те обичат да крещят лозунги, за предпочитане не много натоварващи умствено и да се чувстват опиянени от силата си и страха на другите от тях. И ако вождът излезе извън това клише, те ще се отрекат на мига от него. И така вождът влиза в собствения си капан и единственият му изход е да продължава да налива бензин в огъня.

В резултат на това, фашизоидни дебили вилнеят от името на партиите и вождовете си из социалните мрежи. Предизвикващи учудване и погнуса в нормалните хора. Но големият проблем е, че тълпите се управляват от емоциите, а не от разума. И тези агресивни простащини са способни да привлекат повече хора, отколкото смислена програма и работа в полза на България. И тогава, пътят към диктатура и тирания е открит....

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

Наблюдател

1 year before

Уруспията лена курвата след като роди трябва незабавно да даде днк проба от детето си за сравнение с днк-то на тъпака киро простото , защото миро е педал.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.