Посланикът на Берлин в София: 6 пъти избори за 3 години е малко необичайно

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/poslanikat-na-berlin-v-sofiya-6-pati-izbori-za-3-godini-e-malko-neobichayno/132201 SvobodnoSlovo.eu
Посланикът на Берлин в София: 6 пъти избори за 3 години е малко необичайно

„За 3 години има шест пъти избори. Това е малко необичайно. Ако погледнем от положителната страна, това демонстрира, че българската демокрация е много жизнеспособна. Но в по-общата картина това демонстрира липса на стабилност, а това не е добре за държавата“. Така коментира политическата ситуация в България посланичката на Германия у нас Ирене Мария Планк в ефира на bTV.

По думите й по време на пътуванията ѝ из страната през последните месеци навсякъде хората, независимо от политическите си предпочитания, са казвали: "Слава богу, че имаме правителство".

"Българите искат да има стабилно правителство, и Европа иска правителството в България да е по-стабилно. С нетърпение очаквам да видя какви ще бъдат резултатите от предстоящите избори и се надявам заедно с българите да имаме повече стабилност след тях", коментира тя.

Планк подчерта, че за Германия България е "доверен приятел" в региона и разчита на страната ни.

Тя изтъкна още, че напрежението между Израел и Иран, което ескалира през последните седмици, ще има сериозни икономически последствия за цяла Европа – по-високи цени на петрола.

"Светът се опитва да успокои това напрежение. Външният министър на Германия г-жа Анналена Бербок посети региона отново – тя вече 7 пъти пътува до този регион от 7 октомври насам (началото на войната между Израел и "Хамас"). Работим в тясно сътрудничество и с нашите европейски партньори – съюзниците от НАТО", изтъкна Планк.

Посланичката на Берлин в София не се ангажира с прогноза дали се очаква ново повишение на цените на горивата.

"Според мен Европа е в много добра форма да се справи. Относителният дял на възобновяемите енергийни източници много се повиши – това е начинът. Също да държим стабилни цените на основните продукти", уточни Планк.

Тя даде за пример начина, по който Федералната република се справя с икономическата криза, предизвикана от коронавируса и войната в Украйна: "Германия, която през 2024 г. беше четвърта по индустриално производство, сега се качи на трето място. Сигурна съм, че ще излезем по-силни и по-големи от ситуацията", прогнозира Планк.

trud.bg

9 Коментара

Иван

преди 1 седмица

Защото западняците се месите в политическия живот у нас. ГЕРБ го създадохте вие, германците, политически инженеринг, по американска поръчка, колко години вие спонсорирахте ГЕРБ, фондациите Аденаурер, Зайдел... Вие сте виновни за хаоса у нас!

Коментирай

Да ти сера в устата

преди 1 седмица

Точно пък немската посланичка да мълчи. Борисов ни го натресе Германия и Меркел с цел да сложат пълен простак и корумпиран некадърник, който ще осигурява връщането на всичките средства от присъединителните фондове на ЕС в посока Германия след като си остави за себе си няколко милиарда. Затваряха си очите 10г на организираната схема на ГЕРБ за ограбване на всичко, на наркотрафика. Естествено, всички по-кадърни се евакуираха и в България останаха още по-големи некадърници от Тиквата и още по-големи крадци от него като ПП-ДБ, ДПС. Възраждане и Слави са само пушилка. Ако не стане чудо, България ще фалира до 5 години, а до 20г ще изчезне от картата на света завинаги.

Коментирай

Анонимен

преди 1 седмица

Вижте какъв олигофрен е АНАЛена Бербок и си представете какъв боклук е назначила тук за посланик.

Коментирай

Ха-ха-ха

преди 1 седмица

Тя даде за пример начина, по който Федералната република се справя с икономическата криза, предизвикана от коронавируса и войната в Украйна: "Германия, която през 2024 г. беше четвърта по индустриално производство, сега се качи на трето място. Сигурна съм, че ще излезем по-силни и по-големи от ситуацията" ---- ----- ----- Тая наистина е много тъпа ако си вярва на простотиите, а също ако си мисли, че сме някакви аборигени, с които може да се гъбарка.

Коментирай

имегтс

преди 1 седмица

Иммам въпрос, а не коментор. И тази ли в младостта си е била гимнастичка и е скачала на батут?

Коментирай

Бля, бля

преди 1 седмица

Ама сериозно ли така са казвали хората и интересно кои хора са го казвали ,защото аз имам доста познати как пък никой не каза "слава бога, че имаме правителство " . Точно обратното всички искахме тези простоидиоти част по скоро да се разкарат. Най обичам ей така да се използват клишета от горния вид ,просто защото така им се ще.

Коментирай

moitoi

преди 1 седмица

Тази смята че говори на бюргери или мигранти!!! Госпожо...погледнете със стабилното си Правителство докъде докарахте Германия!!! Станахте трети защото другите обедняха повече от Вас!!!Вие все още смучите от Европата!!!Шолц в Китай го посрещна зам.кмет !!! А АнаЛена Бербок ще смени политиката на Германия на 360 градуса!!!

Коментирай

олеся зеленска

преди 1 седмица

точно тази кобила ли ще казва кое е добро и кое лошо??? От къде се зароди нацизма и фашизма госпожо Иренке? От вашата прогнила и пропаднала Германия,където вече е пълно с чернилки и мулати. Дупе да ви е яко-до 20 година т.н арииска раса ще е напълно подменена от чернокожи германчета,изповядващи исляма

Коментирай

BLIMAN

преди 1 седмица

Аз вече отказвам да коментирам каквото и да е било свързано с Брюксел и глобалистите. Знам само едно..Путин трябва да победи на всяка цена или Бълтария ще загине веднъж за винаги, разядена от протоверичия и евротлантическо пренебрежние на Брюксел.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.