Потресен съм от решението на по- голямата част от общинските съветници в Царево

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/potresen-sam-ot-reshenieto-na-po-golyamata-chast-ot-obshtinskite-savetnici-v-carevo/141194 SvobodnoSlovo.eu
Потресен съм от решението на по- голямата част от общинските съветници в Царево

Здравейте, уважаеми приятели и съграждани!

От много време не съм си позволявал да вземам отношение относно ситуацията в община Царево, но днес след заседание на Общинския съвет останах потресен и погнусен от взетото решение на мнозинството в Общинския съвет! 

Докладна записка N- 253, която е относно разпределяне на средствата по втория транш за пострадалите следствие преминалото бедствие на 05/09/23. 

Ако си спомняте веднага след преминалото бедствие община Царево разкри дарителска сметка и се събраха около 400 000 лв. 

Средства дариха от всички краища на света, като в това число се събираха пари и от децата в някой училища, след което бяха преведени в дарителската сметка. 

Потресен съм от решението на по- голямата част от общинските съветници, защото с един замах разпределиха сериозни суми на лица и търговски дружества, които декларират милиони финансови средства всяка година.

Някой от тези лица са добре познати в община Царево!

Дружеството “ЕС 1 Тур ООД” с управител Тодор Илиев или накратко ( Козев) ще получи близо 10 000 лв. Ако сте обърнали внимание само рег. номер на автомобила му е на тази стойност!

 

Друго познато търговско дружество е “ Авто Яни ООД”, което също считам, че декларира сериозни приходи!

Силно приближени до общинския съветник от ПП” ГЕРБ” Стела Кюмюрджиева две дружества получиха от първия и втория транш от разпределянето общо 22 000лв.

В списъка с печелившите присъства и дружество с начален капитал около 5 400 000 лв.

Присъстват и физически лица, които са силно приближени да общинския съветник Ангел Цигуларов, които ще получат средства за наводнени автомобили, въпреки, че за моторни превозни средства нямаше да се раздават средства по първоначално решение на комисията!

Е приятели и съграждани, това е накратко ситуацията. Всички вие, които отворихте сърцата си и отделихте средства, за да помогнете на бедстващите, на практика с голяма част от тези средства успяхте да помогнете на няколко такива, като горе изброените да живеят още по- добре!

Споделям и това, че и в първия и във втория транш имаше физически лица и дружества, които наистина пострадаха и заслужено си получиха помощта!

Оставям на вас да си направите изводите и да си прецените сами дали бихте помогнали отново при условие, че виждате, как се разпределят парите ви!

Емил Пейчев 

2 Коментара

По общините положението е катастрофално

3 weeks before

Престъпни боклуци от кол и въже, оставени без контрол от полиция, прокуратура, служби, дерибействат , крадат, нарушават всякакви закони и унищожават градовете , селата и хората в тях...

Коментирай

Социалистически капитализъм

3 weeks before

Опазил ни господ от капитализъм, основите на който се градят от социалисти. А нашенския социализъм е с първобитно-общинен уклон. Първо родата и приятелите! Накратко още сме в пещерата драги другарки и другари.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.