ПРАВОСЪДИЕТО НЕ Е ЛИНЧ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/pravosadieto-ne-e-linch/115609 SvobodnoSlovo.eu
ПРАВОСЪДИЕТО НЕ Е ЛИНЧ

Самият факт, че УЛИЦАТА ИСКА СПРАВЕДЛИВ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС вече е упражняване на натиск върху съда. И какво значи "справедлив съдебен процес"... Това значи съдът с оглед на действащото законодателство и събраните факти се произнася по един казус. Натискът върху съда вече го лишава от справедливо решение. Или то винаги може да бъде оспорено от другата страна. Пък и кой друг, освен законът може да определи дали един процес е справедлив.

За съжаление улицата под справедлив процес разбира ОТМЪЩЕНИЕ. Отмъщение, но от нейно име. Никога няма да имаме справедливи решения, докато те се манипулират от едната, или от другата страна. Тълпата няма право на натиск върху съда. Това, преведено на езика на едно мрачно минало, се нарича линч... Никой няма право на натиск върху решението на съда. Освен действащото законодателство и събраните доказателства около случая.

Христо Стоянов

3 Коментара

Ивайло Кирков

10 months before

Ето една статия, която можеше да не бъде писана. А ако беше написана - можеше да не бъде публикувана. Статия, която не казва нищо съществено, но едновременно с това замазва реалната картина. УЛИЦАТА, видите ли, искала справедлив съдебен процес - пише авторът. Коя улица има предвид той? - Явно ЦИГАНСКАТА - гласовита и крещяща, убиваща лекари в болниците или шофьори, защото БЪЛГАРСКАТА улица мълчи. Българската улица - това е улицата на убития от цигани в Захарна Фабрика проф. Калоянов; това е и улицата на убития пак от цигани 18-годишен Алекс от Бяла - убит заради една цигара; това са безбройните тъмни улички в пустите ни селца, където нощем се тресат от страх нашите баби и дядовци, а циганите тършуват по двора или в съседната стая, за да им отмъкнат единствената кокошка, някой тиган или последните 10 лева. А БЪЛГАРСКАТА улица мълчи. Или когато протестира - прави го с мълчаливи бдения.

Коментирай

песимист

10 months before

"Никога няма да имаме справедливи решения, докато те се манипулират от едната, или от другата страна." Да де, ама досега винаги имаме манипулиране все от едната страна и винаги в ущърб на пострадалите. Освен това, както е известно, съдията решава съгласно закона и собствената му съвест. А когато става дума за съвест, дали съдиите в България имат съвест? Дълбоко се съмнявам в това. Ето защо (обикновено) у нас няма правосъдие. А когато няма правосъдие идва саморазправата, която е най-верният признак, че няма държава!

Коментирай

Доктор "Ох, боли"

10 months before

Поредният "умнокрасив" дървен философ! Разследващите и съдът нямат право да бъдат корумпирани. Нямат право да приемат подкупи и да раздават правосъдие според размера на подкупа. Но го правят. Такива са, корумпирани. А "тълпата" и "Улицата" са суверенът, неуважаеми авторе! И когато правораздаващите са потънали в корупция, техния шеф, Суверена има право да упржнява натиск върху тях! Точка.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.