Предизборен рекет ли се извършва над “Лукойл”?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/predizboren-reket-li-se-izvarshva-nad-lukoyl/119292 SvobodnoSlovo.eu
Предизборен рекет ли се извършва над “Лукойл”?

Говоренето за неплатените данъци от страна на “Лукойл” прилича на държавен рекет и предизборно говорене. Това заявиха в ефира на bTV бившият енергиен министър Александър Николов и бившият вече депутат от БСП Таско Ерменков.

Коментарите им са на фона на искането на ГЕРБ и ДПС да се отнеме дерогацията от “Лукойл” - нещо, на което се противопоставиха от ПП-ДБ заради високият риск от повишаване на цените. Заради напрежението между участниците в управляващото мнозинство вчера се проведе и лидерска среща, след която от ДПС поставиха ултиматум - “Лукойл” да си плати данъци в размер на над 500 млн. лева. В противен случай дерогацията ще бъде отнета. Кирил Петков от ПП-ДБ заяви, че ще се направи всичко възможно държавата да си събере дължимото.

“Докато няма държава, няма да има и контрол върху "Лукойл", посочи Николов в ефира на bTV тази сутрин. 

Николов обясни, че най-наясно с дерогацията на руски петрол трябва да е бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков, съответно и сегашния министър-председател Николай Денков. 

"Лукойл" функционира на отворен пазар. Ако някой реши да санкционира дружествата, които не си публикуват финансовите отчети, тогава ще стане ясно колко е загубено”, добави Николов. 

Според него няма нито един член на комисията по енергетика в Народното събрание, който да се интересува от финансовото състояния на енергийните дружества.

“В момента върви предизборна кампания, от която партиите се интересуват дали ще спечелят от местните избори, а не обществото да е добре”, допълни бившият енергиен министър.

От своя страна бившият депутат от БСП Таско Ерменков добави, че говоренето за неплатените от "Лукойл" данъци прилича на държавен рекет, а не на нещо смислено. 

“Всичко това, което се случва е предизборно, за да може властта да докара със зъби и нокти дефицитът в бюджета да бъде 3%, за да може страната да влезе в Еврозоната”, смята Ерменков.

https://frognews.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.