Престъпление: Ето коя фирма реже Паметника на Съветската армия незаконно – без договор за демонтаж (РАЗКРИТИЯ)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prestaplenie-eto-koya-firma-rezhe-pametnika-na-savetskata-armiya-nezakonno-bez-dogovor-za-demontazh-razkritiya/123302 SvobodnoSlovo.eu
Престъпление: Ето коя фирма реже Паметника на Съветската армия незаконно – без договор за демонтаж (РАЗКРИТИЯ)

Фирмата, режеща Паметника на Съветската армия (ПСА), няма договор за демонтаж, а само за изграждане на скеле. Новината за извършващото се пред очите на цяла България престъпление издава запознат от Областната управа на София.

Ето коя е фирмата, която реже монумента,  без да има договор за демонтаж, а само за поставяне на скеле:

Фирма СКЕЛЕ ЕООД (SKELE) ЕИК 175233197

Едноличен собственик – Костадин Ненков Георгиев, гр. София, р-н Лозенец, ул. КАПИТАН ТОДОР НОЧЕВ, 1, ет. 1.

Костадин Георгиев е свързан с общо 9 фирми, показа проверка:

БИО АГРО ГРУП ЕООД

АДВАНС ЕС ХИКС ЕООД            

БЪЛГЕРИЪН ДАЙВИНГ АКАДЕМИ ЕООД   

ЛАЙВ ПЕРФОРМАНС ООД       

ДАЙВ БГ ЕООД     

ДАЙВИНГ ООД     

СКЕЛЕ ЕООД          

ГРИЙН ЕНЕРДЖИ КЪМПАНИ ООД   

БИО АГРО КОРП ООД

Междувременно председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов обясни същото: че няма заповед за демонтаж на Паметника на Съветската армия.

“Няма заповед за демонтаж, управляващата сглобка ни предложи, ако имаме претенции да съдим и да обжалваме, но как да обжалваш нещо, което не съществува, няма такъв акт. Изведнъж се оказа, че не говорим за демонтаж, а говорим за реставрация, поисках да видя къде е заповедта за реставрацията – няма такава, не са изпълнени и процедурите, за да се премине към реставрация. Заповед за реставрация няма, заповед за демонтаж – няма.

Единствено има документи от 2019 година, в които се казва, че има големи пукнатини в паметника, съответно ние попитахме – защо не са запълнени, а и това не е мотив за отстраняване на такъв исторически монумент. Когато се прави такава реставрация, се прави на място и се нарича теренна реставрация, не е нужно да се сваля целият паметник.

Когато поискахме от управляващото мнозинство да проявят политическа воля и поне да спрат процеса, те казаха – “Няма да го направим”, на което ние отвърнахме, че след като те превръщат демокрацията в диктат е наше право да не позволим това беззаконие да продължава, така ще бъде всеки ден, докато не спрат, същото касае и действията, по отношение на Конституцията, защото това което правят, спрямо паметника, е просто апотеозът на тяхното беззаконие.

Днес те правят това с културно-историческото наследство, утре може да дойдат във Вашия дом, във вашата къща, да посегнат на Вашата собственост, за тези хора, законите не значат нищо”, коментира Костадинов.

Председателят на “Възраждане” допълни, че парламентарната група на третата политическа сила, заедно с ИТН, неслучайно са подложили на обжалване процедурата за промяната на Конституцията и в момента те представляват обединена опозиция, срещу управляващия режим на престъпната сглобка.

А по отношение на Паметника на Съветската армия и насила ноложения императив, че това е монумент, възхваляващ комунистическия режим, Костадинов заяви, че това е паметник на една армия, която е унищожила фашизма в Европа.

“Това е антифашистки паметник и, когато махнеш антифашистки паметник, ти, на практика реабилитираш фашизма. Тези хора, които ни управляват, се държат като фашисти. Именно фашистите казват : Ние решаваме, каквото кажем ние, това ще стане.”, заяви  още Председателят на “Възраждане”.

Очаквайте подробности!

Източник: narod.bg

10 Коментара

Милко

преди 4 месеца

Къде е Инспекцията по охрана на труда ? Всички работят без каски и предпазни колани и облекло ? Възраждане и БСП ,започнете от малкото и вървете към по големите неща. Как е обезопасено това скеле? Откъде вземат ток, това законно ли е ?

Коментирай

Милко

преди 4 месеца

Къде са протестиращите хора на изкуството? Къде са скулптури, художници и архитекти? Пред очите ви се унищожава труда на вашите учители! Или плачете само за пари за халтури ?

Коментирай

Антарес

преди 4 месеца

Каквото и да говорите, каквото и да правите, накрая ще завършите като укрите - изловени като улични псета по улиците и которките си и пратени на заколение на фронта.

Коментирай

BLIMAN

преди 4 месеца

Паметникът е символ на една победа, на една армия, която разгроми ФАШИЗМА и направи възможното Европа да същствува свободна от фашистката чума на Хитлер. Народът, чиято армия победи, даде 22 млн. жертви руснаци, украинци и др. народности, и това не може да се забрави. Историята има своята памет и насилственото й изопачаване не може да я промени безнаказано. Това трябва да знаят вандалите на Мирчев и останалите малоумници от ДБ-ПП.

Коментирай

Сузи

преди 4 месеца

Ето колко са необходими вече "Черните ангели"!!!

Коментирай

Шмайзер

преди 4 месеца

Ще издигнем друг паметник на армията освободителка- по здрав, по висок и по внушителен. Всичко се връща . Няма да прости и да забравим.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 4 месеца

Някога /1977 г/ проф. Янко Янков, тогава още асистент по ТСУ в ЮФ на СУ, и по повод отнемането на Съдебната палата и превръщането и в музей, каза: "Освен сграда, тя е и символ! Символ на правосъдието в България. Много правилно я отнемат! Защо да съществува символ на нещо, което не съществува". Хайде, обяснете ми днес, как да останат символите на победата над фашизма като България се управлява само от фашисти? Това, че наследниците на победените фашисти не искат да виждат символите на тази победа е ясно! Не ми е ясно, обаче, довчерашните комунисти и техните копеленца къде са се скрили и защо мълчат? Защото 33 години, освен със сделки, сглобки, колаборации и други съюзи, създадени за ограбване на България, с друго не се занимават!

Коментирай

Обичам ви

преди 4 месеца

Много ви боли Цруя

Коментирай

Стефан Генов

преди 4 месеца

Нека носим йоще срама по челото, синила от бича, следи от теглото; нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор; нека ни отрича исторйята, века, нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят своя мрак; нека да ни сочат с присмехи обидни счупенте окови и дирите стидни по врата ни още от хомота стар; нека таз свобода да ни бъде дар! Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди; защото там нейде навръх планината, що небето синьо крепи с рамената, издига се някой див, чутовен връх, покрит с бели кости и със кървав мъх на безсмъртен подвиг паметник огромен; защото в Балкана има един спомен, има едно име, що вечно живей и в нашта исторья кат легенда грей, едно име ново, голямо антично, като Термопили славно, безгранично, що отговор дава и смива срамът, и на клеветата строшава зъбът.

Коментирай

Стефан Генов

преди 4 месеца

Тъжно ми й, дядо, жално ми й, ала засвири – не бой се, – аз нося сърце юнашко, глас имам меден загорски, та`ко ме никой не чуе, песента ще се пронесе по гори и по долища – горите ще я поемат, долища ще я повторят и тъгата ми ще мине, тъгата, дядо, от сърце! Пък който иска, та тегли – тежко му нима ще кажа? Юнакът тегло не търпи – ала съм му думал и думам: Блазе му, който умее за чест и воля да мъсти – доброму добро да прави, лошия с ножа по глава, – пък ще си викна песента!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.