ПРЕСТЪПНО: Багер с турското знаме съсипа водопад, възпят от Иван Вазов (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prestapno-bager-s-turskoto-zname-sasipa-vodopad-vazpyat-ot-ivan-vazov-video/112725 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕСТЪПНО: Багер с турското знаме съсипа водопад, възпят от Иван Вазов (ВИДЕО)

Водещият на „Пътуващо читалище“ Ивайло Шопски сигнализира за дейност в Радомир, която по думите му е противозаконна.

Багер с турското знаме на него разкопа и взе водата, която захранва водопада на Радомир, описан от Вазов, заяви Шопски, като сподели видео от мястото.

Радомирската Ниагара пресъхна заради неясни цели , а работниците отказват да кажат защо го правят и за кой работят, коментира още той.

Преди дни екип на „Евроком“ отрази протест на граждани, които недоволстват заради постоянни спирания на водата.

Хората се оплакват, че нямат вода по няколко дни, а когато има, налягането е слабо.

Водопадът Бучалото е сред малкото „градски“ водопади в България. Разположен е в централната част на град Радомир, на река Изворска, спускаща се от планината Голо бърдо и значително увеличаваща водите си от карстов извор (частично каптиран) в самата покрайнина на града.

След водопада река Изворска преминава през града и се влива в река Струма, като неин ляв приток. При големи засушавания водопадът почти напълно пресъхва. Народният поет Иван Вазов, в пътеписа си „До Радомир“, сравнява водопада Бучалото с прочутия Ниагарски водопад:

„Накрай града шурти, от твърде високо, струйка вода, това е знаменитият „радомирски водопад“.

Тая радомирска Ниагара в турско време беше по-голяма, но сега е намаляла и кьошкът до нея, на който турците пиеха кафето и ракията си, е изчезнал“, завършва постът на Ивайло Шопски.

ВИДЕОТО ТУК

narod.bg

2 Коментара

Иван Пеев

преди 9 месеца

Решението е просто - в България няма турци. Който се мисли за турчин - Свиленград-Одрин. Възродителният процес не е завършил, той предстои!

Коментирай

Мишо

преди 9 месеца

Не тъй Ванко! И "братчедите" от областта Македония твърдят, че при тях нЕма българи, а сите са мАкедонци и "малце" албанци, ама и те "македонци"...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.