ПРЕСТЪПНО: Кандидат-кметът Емил Пейчев поголовно лъже ромите от Царево, обещава им лукс с вода и ток (СКАНДАЛЕН ЗАПИС)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prestapno-kandidat-kmetat-emil-peychev-pogolovno-lazhe-romite-ot-carevo-obeshtava-im-luks-s-voda-i-tok-skandalen-zapis/119353 SvobodnoSlovo.eu
ПРЕСТЪПНО: Кандидат-кметът Емил Пейчев поголовно лъже ромите от Царево, обещава им лукс с вода и ток (СКАНДАЛЕН ЗАПИС)

С младите хора в общината той не се е срещал, но към „най-благодатните“ гласоподаватели проявява особено внимание

Ако след тези местни избори Емил Пейчев стане кмет на община Царево, първите хора, за които ще се погрижи, са живеещите в ромската махала „Стрелбище“, на които той обещава да им бъде отстъпено правото на строеж, да узакони незаконните им сгради, вдигнати извън регулацията на града, да им гарантира, че ще им прокарат ток и вода.

Там живеят около 300 човека, които са се заселвали през годините, сред които с право на глас са приблизително 200, но роднините им са пръснати из цялата община и са „устроени“ в подобни незаконни постройки, размножаващи се с надеждата, че могат безнаказано и безкрайно да се възползват от благата на демокрацията.

На предизборно събрание в петък вечерта в този квартал кандидат–кметът на ПП–ДБ с криминално минало отговаря утвърдително на всичките им жизненоважни въпроси, касаещи преди всичко абсолютно незаконните им домове и обори върху върната от държавата на Общината земеделска земя.

Обещанията му са толкова категорични, че се възприемат с възторг и доверие от слушателите му. Те се възхищават от готовността на бъдещия управник да устрои не само техния живот, но и на разпрострелите се в околните махали роми, където има реално около още 1000 гласа, ако се „свири на тази струна“.

Свидетел на многолюдната предизборна среща възмутено коментира днес, че самият Пейчев през цялата си кампания не е обещал абсолютно нищо на младите хора от общината, но без никакъв срам и съвест лъже ромите, за да получи подкрепата им.

Хората от махалите, които очакват Пейчев да вдигне стандарта им на живот, трябва да са наясно, че е невъзможно да се отстъпи право на строеж без да се заплаща. ОПС-то, за което той говори, винаги се заплаща и може да бъде отстъпено само, ако се касае за имоти, в които предстои да се извърши строеж на сграда с нужното разрешение.

Нито един от самонастанилите се роми в махалата не може да узакони своята незаконна постройка!

Нещо повече, на всички на тези хора имотите са извън регулация и се намират върху терен, който е върнат на Общината от държавата и по силата на този закон Общината не може да го разпродава, нито да отстъпва права на строеж.

Не е възможно първо да се издаде разрешение за поставяне на постройката, да се даде ОПС и заедно с това да се получат удостоверения за търпим строеж. Няма предвидена по закон подобна процедура.

Ако хората от махалите са чули тези обещания и могат да четат, нека бъдат сигурни, че това са лъжи, раздавани щедро, за да се вземат гласове на 29 октомври.

Ето и „конкретните ангажименти“, които кандидатът за кмет Емил Пейчев дава на своите избиратели, живеещи в покрайнините на курортния град, в скандалния аудиозапис, койтоо публикуваме:

– Още първия месец ще имате ток. Трябват ми 20 дни да ви изкарам удостоверения за поставяеми обекти .

– Оттам нататък?

– Ако излъже, ще го линчуваме.

– За местата тука какво можеш да ни обещаеш? Общински ли са първо питам. Могат ли да се узаконят, който иска да плаща наем и да си изплати?

– Не ви трябва наем, хора. Спокойно могат да се дадат ОПС-та и няма да плащате нищо за това. И по този начин реално, това, което го имате, това ще се води вече масивно, масивно строителство и това нещо се вади като търпим строеж и сградата остава законна.

– Сигурен ли си?

– Държиш ли на думата? Пред колко хора ми го казваш, всеки знае – аз не говоря, само един път питам и после си търся правата.

– Добре. Но имайте предвид, че това е правилният път. Друг вариант няма.

– Ако спечелиш, обещаваш, че това и това място се узаконява?

– Може да бъдете сигурни в това.

– Пред всички хора го твърдиш.

– Абсолютно. Най-отговорно го заявявам.

– Добре, ток и вода ние ще си прекараме.

– Не, няма вие да си прекарвате ток и вода. Когато имате документи, тогава Енергото и ВиК-то са длъжни.

– Да, аз съм го говорила, чакат документ за собственост.

– Да, защото имаме партида. Първата къща имах аз в Мандрата. Ние сме добри хора, добри цигани, културни цигани. Имаше един дето баща му почина – на бай Мишо къщата, те са незаконни, ама никой не ги мърда. А знаеш ли ние защо се махнахме, защото те ни принудиха.

Припомняме, че няколко дни преди последните парламентарни избори – на 31 март 2023 г., в прокуратурата в Царево бе входиран сигнал, че местен политик от ПП „Продължаваме промяната“ раздава пари именно в ромската махала „Стрелбище“ под претекст, че това са заеми за закупуване на битова техника на различни семейства.

Разследвана бе и жалба, подадена в полицията, че същият политик е засичан с кандидат за депутат от листата на ПП-ДБ от Бургас заедно да раздават пари на същите роми, като официалното им обяснение било, че ги подпомагат за закупуване на лекарства за болните им деца…

Скандалното аудио тук:

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.