Приех поканата на моя стар приятел Иван Гешев да се присъединя към новото му консервативно движение „Справедливост за България“

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prieh-pokanata-na-moya-star-priyatel-ivan-geshev-da-se-prisaedinya-kam-novoto-mu-konservativno-dvizhenie-spravedlivost-za-balgariya/112731 SvobodnoSlovo.eu
Приех поканата на моя стар приятел Иван Гешев да се присъединя към новото му консервативно движение „Справедливост за България“

СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ? ВРЕМЕ Е!

Приех поканата на моя стар приятел Иван Гешев да се присъединя към новото му консервативно движение „Справедливост за България“.

Причините са много, комплексни, от различно естество – емоционално и идейно, но все пак мога да ги сведа до три:

1. Подкрепям Иван още от номинирането му за главен прокурор през есента на 2019 г., включително и на улицата. Снимката, която пускам, е от ония размирни дни – когато пред ВСС предвождах гражданска демонстрация в подкрепа на свободния му избор за обвинител №1 и срещу намесата на марионетната „прокурорска“ партийка „Да, България“ в решенията на независимото съдебно правителство.

2. Иван Гешев е жертва на безпрецедентна политико-корпоративно-медийна агресия; срещу него са активирани всички кални реквизити на „дълбоката“ и „плитката“ държава. 

Чак такъв лов на вещици, чак такава стигматизация на български гражданин, баща, съпруг и магистрат не помня. Бомба, експресно уволнение, Крумови закони, промени в Конституцията…и всичко заради един единствен човек! 

Днес дотам се уплашиха, да му спират тока в студиото?!

Така съм устроен, така съм възпитан, че инстинктивно заставам на страната на падналия и слабия. Има нещо гнило в кампанията срещу Иван Гешев и гнилото е в ударената от него плутокрация, която се отбранява като ранена в сърцето пантера. 

И това означава, че съм на прав път, че жестът ми ще се овеществи във времето, защото има смисъл да си „контра“ на статуквото и да застанеш редом с най-антисистемния играч - макар и произлязъл от същото политическо тресавище, макар и инсайдър. 

Винаги съм вярвал, че само инсайдър може да взриви системата, а системата наистина трябва да бъде взривена, защото повече така не може. Държавата е разсипана, обърната в колония с генерал-губернатор, моралът е синоним на мръсна дума, а крадливите самозванци по върховете ни убеждават, че в политиката нямало ценности. Само интереси.

E, ще видим. Ще покажем, че не е така. Ще покажем и че избирателите не трябва повече да бъдат брутално лъгани от своите партийни лидери.

3. Споделям принципите, формулирани от Иван Гешев във възванието на „Справедливост за България“. Не просто ги споделям, те са житейското ми кредо от години насам – пробългарски, патриотичен, антикомунистически, консервативен проект, равноотдалечен от всички посолства; стъпил на християнската етика и традиционните семейни ценности, на простичкия архетип, че бракът е между мъж и жена, а татко е мъж, мама – жена; повел битка за възстановяване на справедливостта в изтерзаното ни от псевдолиберални експерименти и олигархичен терор общество…

Бог, Отечество, Семейство - това е модерният консерватизъм на Виктор Орбан, Качински, Доналд Тръмп и MAGA, който изповядвам. 

Споделям и заявката за мажоритарни избори – няма друг начин да се преборим с партократичния модел на закрепостените към парламентарните скамейки народни представители.

Споделям и призива "Европа на националните държави, не на брюкселската бюрокрация".

Гешев днес е сам срещу всички. Е, това ми е познато, изпитано, и аз цял живот съм бил така. Двама ще сме – ако ви стиска, тръгвайте с нас.

Съзнавам какъв хейт (не харесвам тази купешка чуждица!) ще се излее върху главата ми (ни), но друг избор няма. Нека понесем кръста си и да повярваме. Кой, ако не ние, кога, ако не сега можем да поведем битката за повече справедливост в озлочестеното ни отечество?

Не съм безгрешен, но кой ли от нас е? Поне говоря това, което мисля, не съм се цапал в политиката, излизал съм винаги отпред с лицето и името си, с каквото съм се захващал, е изкачвало върха. По моя си, по трудния начин. И откакто се помня, се препъвам в несправедливости, на всяка крачка. 

Знам, че и с вас е така, приятели.

„Справедливост за България“ – защо не? Време е.

Недялко Недялков 

9 Коментара

jvg

1 year before

Човече, ти нормален ли си? Що за пасквили пишеш, и вярваш ли си? Гешев е радост, нъл тъй беше написано на плакатите на организираните от теб цигани - бивши затворници и рецидивисти? А разни милиони в офшорки са глупост, а?

Коментирай

Иванов

1 year before

Само не нацепвайте консервативното пространство, както се нацепиха БСП и СДС и сега едва влизат в парламента. Обединете се и смачкайте гадните либерасти преди да е станало късно! Обединете се да спасите родината! Успех!

Коментирай

Друг канадец

1 year before

Какъв успех, г-н Иванов? На кого пожелавате успех - на човека, който пазеше Боку и компания под крилото си през цялото му прокурорстване и който само обещаваше какво ще направи, но не направи НИЩО! Гешев е виновен за всички дела на трупчета, за издевателствата над Иванчева, за не разкриване на побоя пред МС, за прикриване на разграбването на КТБ, за нахлуването в президентството, за още куп несвършени дела за разкриване на престъпленията по високите етажи на властта. И същият този щял да раздава справедливост, ха-ха. Да вземе да се скрие в дън гори тилилейски, че ми се повръща от него!

Коментирай

Има остра необходимост

1 year before

от консервативна партия, но Каскетът само ще провали консервативната идея.

Коментирай

123456

1 year before

Такъв БУМ от подлост, от простащина, от майцепродажност, от роболепие не е наблюдаван по тези земи. Малко ли партии имаме, та още една, ялова и безсмислена като толкова други, на Цветанчо Цветанов, на Марешки, на Валерката Симеонов, на Движението за права, които са гарантирани от конституцията. Що се отнася до Гешев, той беше поставен от Бойко, за да го пази. През цялото време не свърши абсолютно нищо, а последният му напън беше просто мизерен. И...намери се един Недялко да го обяви за честен. Ей хора сринахме се, ПОЗОРНО СЕ СРИНАХМЕ. Отивайте всички да посрещате зеления КЛОУН, който стана причина да бъдат избити негови хиляди сънародници. Ние не можем да участваме в тази война, щото зад всеки волан и огромно ШКЕМБЕ. Останалото са болни и недъгави старци и цигани. Територията им трябва на нашите "съюзници" глупаци.

Коментирай

Мишо

1 year before

Ся таковата, нъл тъй щом "корифеят" на смрадливата ПИКлива Джурналистика Пърдялко Йорданов, застава ЗАД Ванко Гешев, спукан му е каскета!

Коментирай

Иван.

1 year before

В България има още много буклуци/генерали, професори, журналисти и др./ за партията на каскета.

Коментирай

Иван.

1 year before

В България има още много буклуци/генерали, професори, журналисти и др./ за партията на каскета.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.