Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prodalzhavam-da-ne-razbiram-kakva-igra-igrayat-gerb-sds-i-pp-db/109784 SvobodnoSlovo.eu
Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС.

Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо. Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството.

А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят.

А същият Христо Иванов, когото гледах днес как в новините обясняваше, че това е единственият правилен ход за България, тогава обясняваше, че правителство на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го подкрепи.

Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд. Нека ви припомня и малкия детайл, че когато ние предложихме правителство на малцинството, бяхме първа политическа сила, а ПП-ДБ в момента не са. Освен това, в проектокабинета на ИТН имаше само доказани професионалисти, а не политически шарлатани.

Да не говорим също, че в предложеното правителство на малцинството от ПП-ДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, човекът, заради когото в момента дефицитът в държавата е 13 млрд. Човек с абсурдни разбирания за финансовата политика на държавата и в крайна сметка - човекът, заради когото правителството на Кирил Петков падна от власт.

Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов. Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив. ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата.

Слави Трифонов 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.