Проф. Михаил Константинов: Една и съща шашма се прави. От местните кметове, които търсят преизбиране

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-mihail-konstantinov-edna-i-sashta-shashma-se-pravi-ot-mestnite-kmetove-koito-tarsyat-preizbirane/119455 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Михаил Константинов: Една и съща шашма се прави. От местните кметове, които търсят преизбиране

Една и съща шашма се прави. Тя се прави от местните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят избиратели от други общини, където не са нужни. За гласуването ще ги докарат и после ще ги върнат. Това нещо е незаконно. Това коментира в ефира на Nova News проф. Константинов по повод информацията на ГРАО, че в 343 места в страната има необичайно активна миграция.

Трябва да има гигантски глоби. Не е нужно да глобите всички - хванете един и му "отрежете главата до кръста" за назидание. Другите ще се замислят дали да продължат тази практика, добави той, цитиран от novini.bg. С уседналостта проблем няма, ясно е кой има право да гласува – трябва да имате регистрация по постоянен и настоящ адрес в съответната община минимум 6 месеца преди датата на изборите, отбеляза математикът.

Що се отнася до машините, бих казал, че в Европа такова гласуване няма. В последните 10 г. не се занимаваме с политики, занимаваме се с технологии. Заради съмненията за изборни измами при машинното гласуване лошото стана - доверието в изборния процес е сринато. Половината българи не вярват на машините, половината не вярват на хартиеното гласуване. Наблюдаваме фарс на изборния процес – занимаваме се с технологията на гласуването, а не с целта на вота, каза още проф. Михаил Константинов.

https://fakti.bg/

1 Коментара

milka_59

преди 6 месеца

Явно гн.математик сте запознат от първо лице с шашмите тъй като сте участник и съучастник в тези престъпления дълго време.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.