Проф. Николай Радулов: Практическа причина за бомбените заплахи са предстоящите избори

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-nikolay-radulov-prakticheska-prichina-za-bombenite-zaplahi-sa-predstoyashtite-izbori/53968 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Николай Радулов: Практическа причина за бомбените заплахи са предстоящите избори

"Практическа причина за бомбените заплахи през последните два дни са предстоящите избори. Много избирателни секции са в училищата. Една заплаха, макар и неосъществена, отнема голям ресурс на МВР, което в момента се е посветило на осигуряването на честни и почтени избори - работи се доста усърдно, има разкрити престъпни групи за купуване на гласове".

Това заяви за БНР експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

"Тези, които се занимават с предизборни престъпления, се опитват да отклонят вниманието от себе си. Същевременно може да целят да отнемат част от възможностите за респектиране на службите за обществен ред и сигурност... От друга страна това, което се случва в момента, може да подейства демотивиращо на избирателите, на членовете на комисии", добави проф. Радулов.

Според експерта по национална сигурност "изпращането на допълнителни охранителни сили около училищата и една щателна проверка 24 часа преди изборите, ще бъде осигурена необходимата сигурност".

https://eurocom.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.