Проф. Николай Радулов: Твърде близо сме до военния конфликт, може да има странични жертви

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prof-nikolay-radulov-tvarde-blizo-sme-do-voenniya-konflikt-mozhe-da-ima-stranichni-zhertvi/113746 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Николай Радулов: Твърде близо сме до военния конфликт, може да има странични жертви

Ние сме твърде близо до военния конфликт. Независимо, че сме страна-членка, ако конфликтът се разшири, това рано или късно, ще засегне и нас. Вече се говори, че в него ще започнат да се използват по-опасни боеприпаси, като касетъчните бомби. Голяма част от тях не се взривяват на земята, а по-късно в ръцете на невинни. Това ме кара да се опасявам, че е възможно да се използва нова смъртоносна техника. Това заяви експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Много малко дели използването на бойни дронове от такива, ръководени от елементарен изкуствен интелект. Може да има странични жертви от всички страни, гранични на този конфликт. Няма никаква индикация, че конфликтът ще утихне“, предупреди той и даде пример с войните във Виетнам и Афганистан.

Проф. Радулов коментира и допълнителната военна помощ от 100 БТР-а, които страната ни изпраща на Украйна.

„Това е техника, която е произведена 50-те или 60-те години. Съмнително е в какво състояние са и дали могат да бъдат приведени в нормална експлоатация. Най-вероятно тези БТР-и нямат друга стойност, освен символична. Някои от тези машини са участвали във Възродителния процес“, посочи експертът по национална сигурност.

По думите му ние нямаме оръжие, което се ползва и може да се даде от запасите на МВР. „Имаме символично оръжие, което се продава на колекционери и парите влизат в бюджета“, каза още той.

https://epicenter.bg/

6 Коментара

Мина

1 year before

Символично го обяснете на майките на загиналите руски войничета! Ама наистина символично- когато разгневените им бащи дойдат да ви търсят символично!

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Китайско-съветският пограничен конфликт представлява серия от въоръжени стълкновения между СССР и КНР в периода 2 март – 11 септември 1969 година. Конфликтът се разиграва в района на остров Дамански, на река Усури, на 230 км южно от град Хабаровск. „Лазер“ изпепелява 1000 китайци на остров Дамански. “Китайци обстреляха мирно орящ съветски трактор. Тракторът отвърна на огъня, унищожи противника с артилерийски огън и излетя към базата си. Директорът на колхоза каза, че следващия път може да пусне комбайна.”

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Река Москва тече през центъра на столицата на Русия. Тече на юг, влива се в река Ока. Река Ока се влива в река Волга. В тази река плуват много есетрови риби. Река Волга се влива в Каспийско море. Между река Волга и река Дон е прокопан канал. Река Дон се влива в Азовско море, а то е свързано с Черно море. Плуват разни военни кораби между Каспийско море и Черно море, с едни ракети на борда. Краварите завиждат на тази инфраструктура.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Този е професор – ха, ха, ха…

Коментирай

Янислав Геров

1 year before

Николай Радулов е роден на 13.01.1956 г. в София. През 1975 г. завършва 7 ЕСП „Георги Димитров“. От 1 септември 1977 до 1981 г. учи Академията на МВР, факултет „Държавна сигурност“ със специалност „Управление на обществения ред и сигурност“. В периода 17 февруари 1997 г. до 3 декември 1998 г. е секретар на МВР (в правителството на Иван Костов). От 2012 до 2014 г. е доцент в Нов български университет, а от 2014 г. и професор там. Избран е за народен представител в XLVI и XLVII народно събрание от партията Има такъв народ.

Коментирай

гост

1 year before

Истината е че няма никакъв лазер , а просто ракетни установки тип "Катюшка" но пълни с напалм . Не си спомням къде го четох но ми направи впечатление накрая коментара че даже метал и камъни са се стопили . Обаче тогава ни бе втълпено че е лазерно оръжие.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.