Прокуратурата започва проверка за реклама на лекарство, в която се използва името на свещеник

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/prokuraturata-zapochva-proverka-za-reklama-na-lekarstvo-v-koyato-se-izpolzva-imeto-na-sveshtenik/123110 SvobodnoSlovo.eu
Прокуратурата започва проверка за реклама на лекарство, в която се използва името на свещеник

Софийската районна прокуратура разпореди проверка за появила се реклама на лекарство, в която се използва името на свещеник, съобщиха от държавното обвинение.  Материалът е излъчен в национална телевизия, по време на който свещеник  разказва, че в интернет пространството е пусната реклама на лекарствен продукт, за който се твърди, че е разработен и патентован от свещеник. 

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и започна проверка, която е възложена нa ГДБОП-МВР.
В случай че в хода на проверката бъдат събрани достатъчно данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.

По-рано тази сутрин отец Методи Корчев пред бТВ заяви, че от близки и познати е разбрал, че се върти някаква измама. „В навечерието на празника на Свети Николай те започнаха да ми звънят и да ми изпращат препратки със скрийншотове от интернет. Според тях аз съм измислил, лицензирал и патентовал лекарствен продукт“, допълни отец Корчев.

„За мен беше потресаващ фактът, че някой злоупотребява с име на свещеник като човек измислил лекарство. Нито съм учил медицина, нито се занимавам с билкарство“, посочи още отецът.

Той е категоричен, че нито е учил медицина, нито се занимава с билкарство.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.