Протестът на културните дейци: Напрежение между протестиращи и полицаи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/protestat-na-kulturnite-deyci-naprezhenie-mezhdu-protestirashti-i-policai/122710 SvobodnoSlovo.eu
Протестът на културните дейци: Напрежение между протестиращи и полицаи

Пред Министерския съвет продължава протестът на хората на изкуството. Стигна се до напрежение между полицията и недоволните. Натискът е от страна на протестиращите към полицаите, предаде БНР. 

"Денков, слез", скандират протестиращите пред Министерския съвет, където се проведе заседание. Те продължават да настояват за среща с премиера и министъра на културата.  

Исканията на културните дейци са формулирани в 3 точки - да се предприемат законови промени, за да се гарантира бюджет, необходим за увеличаване на всички доходи и възнаграждения; осезаемо и устойчиво увеличение на бюджета за култура, и ясна политика за опазване и развитие на професионалните общински духови оркестри и фолклорни ансамбли и театри.

https://eurocom.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.