Пускат бияча Васил Михайлов под домашен арест

Той е уверен, че дните му като затворник вече са преброени

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/puskat-biyacha-vasil-mihaylov-pod-domashen-arest/112306 SvobodnoSlovo.eu
Пускат бияча Васил Михайлов под домашен арест

Той е уверен, че дните му като затворник вече са преброени

Васил Михайлов, който е син на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов и е подсъдим за редица жестоки побои в Перник, прави опити да се изкара жертва на предсрочно освободения от длъжност главен прокурор Иван Гешев. Целта му е да предизвика съчувствие у съдебните власти, за да може отново да бъде пуснат на свобода.

 

Надзиратели от столичния затвор, където е въдворен прокуроският наследник разкриват, че след освобождаването на обвинител №1, биячът Васил уверено твърдял пред тях и пред съкилийниците си, че дните му като затворник вече са преброени и че много скоро ще излезе на свобода, тъй като бил несправедливо репресиран.

 

„Върнаха ме в затвора след издадена устна заповед от Иван Гешев, който опита да принуди баща ми да си подаде оставката като прокурор и да напусне съдебната система. След като баща ми не се съгласи, цялата репресивна машина се стовари върху главата ми“, жалел се Васил Михайлов. Любопитен детайл е че само ден след като на 12 юни Висшият съдебен съвет изненадващо отстрани Иван Гешев, Районният съд в София пусна под домашен арест Васил Михайлов. Все пак побойникът от Перник все още е в тъмница, тъй като прокурор от Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд срещу пускането му на свобода.

 

Очакванията са Васил Михайлов да бъде пуснат под домашен арест, тъй като следващото заседание по делото за системните му побои е насрочено чак през есента – на 19 септември. 19-годишният Васил беше арестуван миналото лято, след като безпричинно нападна и счупи челюстта на 61-годишния бивш футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов, а след това се оказа, че полицията и прокуратурата в Перник, са потулили над 20 жалби за жестоки побои, нанесени от Васил над местни жители през последните 2 години.

 

До задържането на прокурорския син се стигна, след като пернишкият кмет Станислав Владимиров се закани публично, че лично ще поведе протест на съгражданите си, ако МВР и прокуратурата не се задействат. Образуваните дела срещу Васил пък бяха пренасочени към София, след като прокурори от Перник масово си направиха отвод заради баща му Бисер. По това време Бисер Михайлов беше заместник окръжен прокурор на Перник.

 

Миналата есен Иван Гешев официално поиска оставката на Бисер Михайлов, след като стана известно, че неговият син Васил се разхожда свободно из улиците на Перник и дори купонясва в дискотеки, докато е поставен под домашен арест без право да излиза от жилището си.

Михайлов обаче отказа да напусне Окръжна прокуратура в Перник и запази поста си на редови обвинител, макар и не на ръководна длъжност.

„Вкараха ме незаконно в ареста със скалъпени обвинения, че съм обикалял дискотеките, а това не беше вярно. Умишлено настаняваха провокатори в килията ми, а надзирателите ежедневно извършваха обиски и ме юркаха по устав. Всичко това беше с цел баща ми Бисер Михайлов да си тръгне доброволно като прокурор“, жалва се биячът Васил.

 

Според думите му в началото на 2023 г. той неправомерно е бил въдворен в затвора в Бобов дол, пак след устна заповед, спусната от Иван Гешев до директора на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ Ивайло Йорданов. Така с абсурдния мотив, че с поведението си застрашавал сигурността и реда в затвора в София, Васил бил въдворен в затвора със строг режим в Бобов дол. В началото на месец май прокурорският син беше върнат в тъмница в София, след като Административният съд в Кюстендил уважи жалбата му, че неправомерно е изпратен в друг пандиз.

 

Малко преди прокурорският син да бъде върнат в София, в Бобов дол посред бял ден беше нападната и пребита началничката на отдел „Труд и работна заплата” в затвора в Бобов дол. За нападението беше арестуван 21-годишният циганин Христо Георгиев, който направил самопризнания, че нападнал жената с цел грабеж.

 

Неофициално обаче се мълви, че побоят над служителката в затвора е поръчан от бащата на Васил – прокурора Бисер Михайлов. Разправят, че пребитата служителка е поддържала интимна връзка с шефа на затвора в Бобов и е била нападната и бита за назидание, че в пандиза тормозят прокурорския син. Задържаният Христо Георгиев е съден преди 4 г. още като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, като любопитен детайл е, че тогава делото срещу него е било повдигнато от окръжната прокуратура в Перник.

 

19-годишният Васил Михайлов е подсъдим за шест нанесени побоя, случили се в периода от 21 ноември 2021 г. до 11 юни 2022 г., както и за закани за убийство. Сред пребитите от прокурорския син е и действащият полицай Калоян Евтов, като Васил дори записал инквизицията над полицая на видео. Твърди се, че прокурорският син пребил полицая Евтов, тъй като 2 години по-рано ченгето го задържало по подозрение за продажба на наркотици.

Малко след ареста на Васил автомобилът на полицая бил запален от неизвестни и до този момент извършители.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

2 Коментара

Н. Петров

преди 10 месеца

На това копеле, трябва да му счупят ръцете и краката и да ходи да проси! Мамата му и боклук долен и гаден дейба!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.