Райна Манджукова обикаля Аржентина с държавни пари

Всеки би й завидял, тъй като воаяжите й се водят работни посещения

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/rayna-mandzhukova-obikalya-arzhentina-s-darzhavni-pari/113383 SvobodnoSlovo.eu
Райна Манджукова обикаля Аржентина с държавни пари

Всеки би й завидял, тъй като воаяжите й се водят работни посещения

Райна Манджукова, която е шеф на Агенцията за българите в чужбина, обикаля из Аржентина от 21 до 27 юни. Разходката се води работно посещение и никой не предполага, че е разкошно екзотично пътешествие.

 

Маршрутът на държавната екскурзиантка минава през Буенос Айрес, Берисо, Президенсия Роке Саенс Пеня и Лас Бреняс. Там, както е обяснено на страницата на ръководената от нея Агенция, имало български общности още от първата емигрантска вълна към Аржентина в началото на 20 век. Явно затова е било много важно да се потрошат пари и от Манджукова, за да ги види на място. В рамките на пътуването из забележителната дестинация тя, представете си, щяла да посети и Музея на имигранта в Буенос Айрес и да се срещне с кметове и други държавни чиновници.

 

Не се съмняваме, че всяка крачка от пътешествието си заслужава. Такива екскурзии все пак се предлагат от нашите туристически агенции, които анонсират далеч по-тривиални маршрути. При това най-семплото пътуване до Буенос Айрес не излиза по-малко от 6-7 бона, така че Манджукова и свят е видяла, и доста лични пари е спестила.

 

За подобно пътешествие в Нова Зеландия, маскирано като среща с тамошните българи, да припомним, беше отстранен бившият шеф на Агенцията Росен Иванов. Манджукова, която е състудентка от университета с Тошко Йорданов от ИТН, стана началничка на Агенцията миналото лято с негово съдействие. През годините тя е протежирана и от други влиятелни господа.

 

За пръв път обаче Манджукова се появява като служителка в Агенцията още през 1993 г. Малко преди това тя си изгражда първите дебели контакти в България покрай една от сестрите си, която в онези години е много близка с Атанас Бобоков, известен бизнесмен им естет. Покойният проф. Божидар Димитров пък ходатайства да издигнат Манджукова за шефка на Агенцията за българите в чужбина. Това става през 2009 г., но не минава и година и тя е набързо освободена от поста. Оказва се, че е с двойно гражданство.

Била си запазила и украински паспорт, в който фигурира като Раиса Дмитриевна Бурлакова. Заради тази нелоялност е разкарана от високата позиция.

 

Запознати казват, че от години госпожата е наясно с всички схеми и тарикатлъци, свързани

с получаването на удостоверение за български произход. Както е известно, без тях не могат да се получат наши документи. Подробно сме писали за тези схеми, носещи милиони левове на елита на ВМРО, а също и на други патриотични формации, заети да побългаряват всеки, който поиска и си плати за наш паспорт.

 

Манджукова настанява и свои протежета в Агенцията. Главен секретар е Бойко Пъдарски от Троян, бивш юрисконсулт и главен секретар на общината там. Той е и неуспял кандидат за кмет на града от ДСБ. Тогава негов пиар е самата Райна Манджукова, която е троянска снаха. След това изведнъж Пъдарски минава във ВМРО и дори е кандидат за депутат, също без успех, но пък става зам.-областен управител на Ловеч. Казват, че Манджукова го привлякла към ВМРО и избутала до главен секретар на Агенцията – пост, овакантен след ареста на Красимир Томов, той заема поста на главен секретар.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

6 Коментара

Теа

преди 9 месеца

Украинка, българска снаха , сменено име и държавна служителка- как да не работи тая схема точно сега?

Коментирай

Александър

преди 9 месеца

Само като и видя грозната и тлъста снага и тичам до тоалетната да драйфам!

Коментирай

Александър

преди 9 месеца

Убий украинец, направи добро! Тя е организационен секретар на одеската мафия! Не е луд тоз, дет яде баницата, а тоз който му я дава!

Коментирай

Александър

преди 9 месеца

А наверно двоюродная сестра Зеленского!?

Коментирай

Иво

преди 9 месеца

И тоя тъпак Т. Йорданов се мисли за оргинален ами не върви да си гледа скрития Слави и ок

Коментирай

Biser Petrov

преди 9 месеца

Наглостта няма граници !!! Те нали много направиха за българите в България та се "загрижиха" за тези сънародници дето никога ама никога няма и на екскурзия да дойдат .......... НАГЛИ БЕЗКРУПОЛНИ "ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.