РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL! Вижте как едно българско село с население от 600 души има 10 499 избиратели (Документ)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/razsledvane-na-mediamall-vizhte-kak-edno-balgarsko-selo-s-naselenie-ot-600-dushi-ima-10-499-izbirateli-dokument/119225 SvobodnoSlovo.eu
РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL! Вижте как едно българско село с население от 600 души има 10 499 избиратели (Документ)
Това, което ще ви разкажем не е една от приказките на Шехерезада, а самата истина в българската родна действителност, за която не са нужни никакви експерименти.

Преди години журналиста Димитър Байрактаров направи няколко разследвания, чрез които показа как благоевградското село Бело поле от около 600 души постоянно население набъбва до над десет хиляди по време на избори.

Оказа се, че в селото има регистрирани с адресна регистрация над десет хиляди „нови“ българи от Република Северна Македония. Подобна е ситуацията и в съседното село Рилци. Тези „нови“ българи имат всички права, както и местните, въпреки че никой не им е виждал очите, не плащат данъци и не участват в обществения живот на населените места.

Благодарение на тези адресни регистрации се увеличава и броя на общинските съветници в община Благоевградя, а местните хора плащат и за тяхната издръжка. По време на разследването на журналиста се оказа, че според избирателния списък най-много хора са регистрирани на адреса на местния трафопост на ул. Струма.

След серия от сигнали бройката на така наречените избиратели бе намалена до около осем хиляди, но на последните парламентарни избори тя отново набъбна до колосалните 10 499 избирателя.

Видно е, че държавата нехае за тези колосални разминавания, а е още по-видно, че с тези регистрации може да се манипулира резултата в полза на някой от кандидатите.

Ето така изглежда протокола на секционната избирателна комисия от проведените през април месец тази година парламентарни избори.

Правилно сте видели. Броят на избирателите в избирателния списък е 10 499 избирателя. Само този брой е достатъчен, за да бъде увеличена поне с двама общински съветника бройката на общинския съвет в община Благоевград, на които данъкоплатците да заплащат издръжка. Това е само един крещящ пример за проблем, който съществува от години, но обслужва политическата прослойка, която се прави, че не го забелязва.

Този проблем не може да бъде решен с никакви тестове на машини, с каквито се опитват да отклоняват вниманието на населението, а само с прилагането на закона и разпоредбите, които бяха приети по време на 43 Народно събрание за прочистване на избирателните списъци. Но, не би!

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL

2 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

Имате ли разрешение от ДПС да пишете такива неща?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.