САБОТАЖ В АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“! СПИРА ЦЕНТРАЛНИЯ СОФТУЕР. „СЛУЧАЙНО“ НА СМЯНА Е ШЕФ, БЛИЗЪК ДО АРЕСТУВАНИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ. В МОМЕНТА ДО ОДРИН НА ПАРКИНГ СТОЯТ 15 КАМИОНА С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sabotazh-v-agenciya-mitnici-spira-centralniya-softuer-sluchayno-na-smyana-e-shef-blizak-do-arestuvanite-kontrabandisti-v-momenta-do-odrin-na-parking-stoyat-15-kamiona-s-kontrabandni-cigar/131479 SvobodnoSlovo.eu
САБОТАЖ В АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“! СПИРА ЦЕНТРАЛНИЯ СОФТУЕР. „СЛУЧАЙНО“ НА СМЯНА Е ШЕФ, БЛИЗЪК ДО АРЕСТУВАНИТЕ КОНТРАБАНДИСТИ. В МОМЕНТА ДО ОДРИН НА ПАРКИНГ СТОЯТ 15 КАМИОНА С КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ

Случайно или по-скоро не днес в Агенция “Митници” извънредно събитие изненадващо спря ефективната дейност на Агенцията, научи MEDIAMALL от свои перфектни източници.

Някъде по обяд централният софтуер в Агенция “Митници” е “аварирал”, което пък е довело до оформяне на входящия внос в режим “авариен”.

С прости думи това означава, че поради спиране работата на централната компютърна система в Агенцията, от обяд до момента, документите на всички влизащи в страната камиони се оформят на ръка.

Дали въпросният случай е плод истински проблем или на вътрешен саботаж, компетентните служби тепърва ще разследват и установяват.

При всички положения обаче е ясно, че единствено благодарение на бързата и ефективна реакция и намеса на министър Калин Стоянов, ситуацията е овладяна.

А е овладяна, защото саботажът със спирането на системата всъщност отваря „зелен коридор“ за камионите с контрабандни стоки. И на практика без съответната система се осуетява „светването“ на рисковите камиони, и когато тя е саботирана и не работи – тези камиони, които са под специално наблюдание, т.е. целия този контингент, никой не  може да разбере, че той минава, защото нищо не светва, нищо не предупреждава.

Достатъчно е само да кажем, че към момента на паркинг в близост до Одрин, според оперативна информация с която MEDIAMALL разполага, на изчакване стоят близо 15 камиона с контрабандни цигари.

Това създава огромно напрежение сред трафикантите, тъй като само след няколко часа, когато “транзитът” на въпросните камиони изтече, стоката им моментално ще бъде конфискувана от турските власти.

Подобни схеми често се правят с цел обезпечаване на контрабанден канал.

Бързата намеса на МВР обаче към момента успява да обезпечи контрол, особено на най-важния пункт “Капитан Андреево”.

Всъщност едва ли днешния инцидент е плод на случайност, особено предвид факта, че тази вечер началник смяна на “Капитан Андреево” е не друг, а Никола Шидеров.

Бърза проверка показва, че кариерното израстване на Шидеров е в пряка връзка с топлите му връзки със скандално задържаните наскоро контрабандисти и митничари от Агенцията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

www.mediamall.info

2 Коментара

овенко дамугонабутев

3 months before

Хайде да не се обиждаме , че е"случайно".Лично киро простото и ася педала ми наредиха на мен венко сабрутев да му се обадя да направи "ала-бала"със софтуера.Моля да бъдем коректни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.