Съдът отмени уволнението на Александър Морфов от директора на Народния театър

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sadat-otmeni-uvolnenieto-na-aleksandar-morfov-ot-direktora-na-narodniya-teatar/144806 SvobodnoSlovo.eu
Съдът отмени уволнението на Александър Морфов от директора на Народния театър

Софийски районен съд (СРС) отмени уволнението на режисьора Александър Морфов от директора на Народния театър „Иван Вазов" Васил Василев. Той е назначен обратно на длъжността „главен режисьор", а Народния театър ще му изплати глоба в размер на 800 лева, се посочва в решение на съда от 14 октомври.

Народният театър ще трябва да изплати и втора глоба в размер на 160 лева, пише bTV. Решението може да бъде обжалвано в рамките на 2 седмици пред Софийски градски съд.

Скандалите в Народния театър започнаха още през есента на 2022 година. Тогава режисьорът Александър Морфов влезе в пререкания с пиара на театъра Велислава Кръстева. В началото на март 2023 г. Морфов беше уволнен, а Кръстева обяви, че напуска поста на пиар. Последваха шествия в подкрепа на Морфов, в които участваха негови колеги и творци.

Източници: "24 часа", vesti.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.