СЪДБОВЕН 12 МАРТ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sadboven-12-mart/53377 SvobodnoSlovo.eu
СЪДБОВЕН 12 МАРТ!

Няма налично описание.

Вдигнах се от Враца и в 13.30 ч., тъкмо когато хората започваха да се събират за обявения на днешния 12 март "Поход на мира", бях на площада пред НДК. Митингът, предшестващ похода, бе открит в 14.00 ч. пред все по-сгъстяващо се множество, което в разгара на събитието - вече като шествие по централните софийски улици - с речи пред Министерския съвет и Президентството - достигна 4 хиляди души. Бяхме много повече, отколкото допусках, че може да събере един софийски граждански протест - този път с участието само на единици  запалени провинциалисти като мен, които оставят всичко и хукват за каузата, без организирани партийни автобуси, знамена и командировки. Обикновено организираната "провинция" прави масовката на столичните протести.

Софиянци дойдоха, за да кажат "НЕ НА ВОЙНАТА", в която се готвят да вкарат България шепата еничари, надяващи се да захапят кокала на 2 април. "Пълен неутралитет", "България - зона на мира", "Ние няма да стреляме срещу братя" - скандираха участниците. Това не бяха фирмаджии, далавераджии и чиновници, зорлем докарани на площада, под страх от уволнение, да попълват партийния миманс, а личности с интелигентни лица - явно културни, образовани хора. Радостно е, че голяма част от тях бяха ученици и студенти. Ужасът, че предателите ни готвят за пушечно месо и фронтова държава, която веднага ще се превърне в бойно поле, бе изкарал тия хора от всички възрасти - от домовете им в ранния следобяд. Сплотяваше ги гневът и надеждата, че все още има начин да се опълчим срещу демонските планове - и да ги провалим.

Да, те не бяха малко - според все по-намаляващите мащаби на всеки протест в апатичната ни, унила и съглашателска столица. Но София брои два милиона жители - днес тя можеше да изкара половин милион на митинга и шествието за дело, което непосредствено засяга всеки българин и е хилядократно по-важно от хляба! Несравнимо по-важно от гнева на началника, от заплахата за уволнение, от сроковете на ипотеката! "Трябва ли вече да почнат да падат бомбите и да сринат НДК, та тия мъртъвци да си надигнат задниците от дивана? Или градът ни се е превърнал в едно огромно духовно гробище и ракетите ще взривяват отдавна лишени от живец трупове?" - питаха се присъстващите.

Но този Поход на мира имаше апогей, който някак неочаквано, потресно, разтърси съвестите в тоя отроден от Отечеството, осквернен от просташка власт, мръсни пари и плебейско високомерие - туморен град. Дори  организаторите на събитието едва ли са очаквали този ефект. Множеството се люшна и пое от НДК към Президентството - по булевард "Витоша". То носеше траспарантите с лозунги против войната - като хуругви. Беше окичено, изцяло покрито с български знамена. Пееше химна на България. Най-отпред биеха три барабана - сякаш канари се къртеха и земя и небо се отваряха. Отстрани се редяха най-скъпите ресторанти, най-луксозните кръчми на София, пълни до пръсване с оная "златна младеж", презираща България, чиито родители ограбиха и продадоха нашата земя. Оная младеж, с ролекси и ключове от ламборгинита, паркирани в преките улички. Ония нови патриции и бонвивани, произлизащи от най-калния плебс, но гледащи на нас като на кал по ботушите си от крокодилска кожа. Ония милионерски щерки и синчаги със свитите им от гавази, кифли и  плеймейтки, които на 2 април ще гласуват за Киро Кашмерина, Кокорка и Лорерка. За Мравояда и Гнома. Социалната основа на евроатлантическото еничарство.

Те излизаха от ресторантите и ни се смееха в лицата. Показваха ни среден пръст или насочваха палец надолу. Но това ставаше преди да ги наближим. Когато се изравнявахме с тях, те замираха. Лицата им се изопваха. Някаква тръпка на свещен ужас ги обхващаше - сякаш предчувстваха възмездието. 

А барабаните продължаваха да тътнат. 

"Два свята - единият е излишен"!

Походът скандираше "НАТО ВЪН!" и "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!"

Съдбовен беше този 12 март!

И ни един мисир не дойде да го отрази. Мисирите бяха потънали вдън земя.

Милена Върбанова

Няма налично описание.

19 Коментара

Никой

преди 1 година

Нито една телевизия не отрази този поход на мира, както и огромните протести в Молдова. Но ако беше митинг в подкрепа на Украйна, щяха да го излъчват, повтарят и потретват.

Коментирай

гост

преди 1 година

Е , щом сте била там, вероятно вече сте разбрала коя е Мадлен Кирчева и кои са движение "Св.Георги Победоносец"! Защото преди 2-3 дни не знаехте! Това са хората преди вас! Добре, че ги имаше всичките тези години!

Коментирай

гост

преди 1 година

Е , щом сте била там, вероятно вече сте разбрала коя е Мадлен Кирчева и кои са движение "Св.Георги Победоносец"! Защото преди 2-3 дни не знаехте! Това са хората преди вас! Добре, че ги имаше всичките тези години!

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

Браво на Милена Върбанова! Пожелавам на нея и нейния баща, много здраве и дълголетие! --- Трябва да напомня отново на всички! ------ САЩ , Великобритания и Израел потъват много бързо! Те знаят, че са обречени и правят последни опити да се спасят, като разрушат целия свят! Войната на НАТО в Украйна срещу Русия, това е ТСВ (Третата Световна Война)! Тази война има и втори фронт, който е срещу Иран и трети, срещу Китай! Сатанистите и Глобалистите искат да подпалят света, защото не искат да са сами в Ада!

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

На 19 януари правителството на САЩ достигна законово установения лимит на дълга си от 31,4 трилиона долара ( $ 31 400 000 000 000 ). По-просто казано – на 19 януари 2023 г. САЩ съобщиха, че са една фалирала държава, доколкото терминът "държава" въобще може да се отнася за тях, тъй като САЩ са само обвивката на конгломерат от корпорации. Но САЩ не съобщиха нищо за националния си дълг, който е над 300 трилиона долара ( $ 300 000 000 000 000 ). САЩ не споменаха нищо и за дериватния си дълг, който е… 2,5 квадрилиона долара ( $ 2 500 000 000 000 000 ). САЩ са в безизходна ситуация. Заради това от няколко години наблюдаваме бясна надпревара между кризата и войната. ---БЪЛГАРИ, Бъдете здрави и умни! НЕ Дръжте Пари в Банките! Купете си малко Злато и Сребро, защото Хартиените пари ще ИЗГОРЯТ! Поздрави!

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

Сънародници, Приятели, ако някой от Вас реши да продава наследена земя - ниви, ливади или гори, то тогава с получените пари да си купи ОРЪЖИЕ! Пистолет, Пушка или Автомат, кой каквото реши, но всеки трябва да може да се защити, както и да защити своето семейство! Не харчете тези парите за екскурзии, почивки в Гърция или Турция, защото ще съжалявате!

Коментирай

Люба

преди 1 година

Поклон пред теб, Милена! Така пишеш, че все ме разплакваш. Застани най-отпред, тръгни, и аз ще те последвам! Здрава бъди и тръгни!

Коментирай

Констанца

преди 1 година

Миленка, с теб съм от първата до последната буква на написаното от теб! И аз съм БЪЛГАРКА!

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Към Гост: Престани да ми пишеш безсмислици. Не чети моите статии или поне не дрънкай щуротии в коментарите.

Коментирай

Милена Върбанова

преди 1 година

Към всички коментирали ( без г-жата с ник "гост" ): Благодаря за смислените, великолепни коментари и за добрите думи, отправени към мен!

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

Благодаря Ви отново, Милена, за въздействащите думи – силни като вчерашното изживяване на Похода на мира! Между случайните минувачи или кибици със сигурност е имало и такива, които са се замислили заради видяното. Нас ни спря едно момиче да ни пита за какво протестираме – нахвърляхме ѝ синтезирано информацията за промените в Закона за отбраната и за въпроса към Конституционния съд за мобилизацията. Беше поразена. Продължи по пътя си със заканата: „Няма да успеят (управляващите)! Много сме!“

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

До хората не достига информация. Дори в glasove.com в коментарите под новината за провелия се Поход се питаше защо не е обявено предварително. Съжалявам, че не се сетих да залепя съобщение на входа на блока ни – с дата, място, цели, организатори, линк. Мисля и че повече послания на картон като малки плакати ще дадат по-добра ориентация на всеки наблюдател. Надявам се на следващия Поход на мира на 24.04. да коригираме тези пропуски. Ето и линк към фейсбук групата, в която се публикува информация за Похода и други подобни мероприятия: https://www.facebook.com/groups/426816772541558/

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

Напълно подкрепям и изказаното от Галя Илиева. Нека следващия път да се даде възможност на хора като Вас, Милена, като Силва Дончева, Нешка Робева, които имат дар слово и подобаваща интелигентност да отправят силни и мъдри послания.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.