Садистът от Стара Загора е патрЕот, а 18-годишната „си го е търсела“ - това ли казваме? Ден на национален срам!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sadistat-ot-stara-zagora-e-patreot-a-18-godishnata-si-go-e-tarsela-tova-li-kazvame-den-na-nacionalen-sram/114025 SvobodnoSlovo.eu
Садистът от Стара Загора е патрЕот, а 18-годишната „си го е търсела“ - това ли казваме? Ден на национален срам!

Изродът с ножчето не просто обезобрази едно момиче, той разкри чудовищното лице на институционалното безразличие и буквопоклонничество. Съдии го пускат на свобода, а прокурори умуват дали не става дума за лека телесна повреда. Счупен зъб е ”средна телесна повреда”, но 400 шева на рани от нож, счупен нос и други травми е лека... Пак ни вземат за идиоти.

Оказва се, за пореден път, че бабаитът – името му е Георги Николаев, - е прав да действа като садист, щом съдът решава да го пусне, а стореното от него, което се родее със средновековната инквизиция, е окачествено като „малко се поувлякъл“, сиреч „не е стигнал до край“… Поне според обвинението. А то си е опит за убийство, откъдето и да го погледнем, защото когато човек е „обработван“ с нож и юмруци по такъв начин, смъртта би могла да настъпи по много начини.

Например от задушаване: асфиксия, придружена от „диспнея“, т.е. усещането за затруднено дишане, описвано като „глад за въздух“.

Или от шок, който е животозастрашаващо състояние, дължащо се на органна хипоперфузия, което води до клетъчна дисфункция и смърт.

Това прокурорите не са го учили.

Не може да се пише и коментира равнодушно, когато издродщината не среща съпротива в лицето на правозащитната и правораздавателната системи. Те винаги намират формално обяснение за действията си и се улавят за всяка сламка от закона.

Всичко това дава възможност на изрода да се изживява като мачо, който е „наказал курвата“ и никой не може дори с пръст да го пипне. В Стара Загора, поне в конкретния случай, нещата изглеждат точно така.

Т.нар. гражданско общество е в отпуск, но то поначало е доста сънливо, докато някой, от когото зависят определени неща, не бъде засегнат лично. В случая обаче имаме 18-годишно момиче, транжирано по касапски, пребито и остригано… Някакво чуждо момиче, за което съжаляваме, но няма какво да направим.

Дали не си го е търсела? – ще измрънкат отровно съмнение антиджендърите, те и противници на Истанбулската конвенция. Чак от Бузлуджа и Варна ще се чуе гласът им…  

Как биха се чувствали съдии, прокурори, депутати и други, от които зависи прилагането на закона, за да има справедливост, ако техни дъщери бяха под ножа на някакъв психопат с мозък колкото на пиле, за който насилието е първа ценност? Нека си го представят само – съзнанието им ще блокира.

Знам, че не е редно да се правят подобни асоциации, но на всеки втори му минава през ума. Дори на всеки първи...

Гледам по телевизията симпатични млади мъже, облечени в хайдушки дрехи, запасали пищови и ками – честват Ангел войвода край Асеновград. Надуват перки пред камерите и се заричат, че тачат войводата, защото трийсет години се бил с поробителите. Гледам и снимката на Галин – и той с патриотична татуировка „Свобода или смърт“. И се питам: Как се съчетава по татуировки да си възрожденец, а в действителност да си извратеняк?

Как допуснахме българската среда да се опустоши по такъв чудовищен начин?  

Никой не почука сутринта на вратата му, да му „пожелае“ хубав ден, например. Защото не е законно или от страх?  

Ако роднини и близки на насеченото момиче отидат да питат ножаря, защо е направил каквото е направил – пак ще е незаконно и същите магистрати ще ги заключат в дранголника задълго. И ще ги изправят пред съда – строг и справедлив.

Предполагам, че работодателите на охранителя, ще кажат, че е добър служител, съвестен и дисциплиниран, с развито чувство за справедливост. „Бил е предизвикан“, ще кажат негови колеги. Предполагам само, но няма да учуди никого подобна позиция, нали?

Христо Петров или Ицо Хазарта, ако повече ви харесва, заяви по една от телевизиите, че го е срам от безсилието на законодателя и обществото пред подобни злодеяния. Каза го искрено, но гласът му прозвуча някак самотно.

Ще минат няколко дни и медиите ще хукнат по следващ случай на брутално насилие.

Депутатите вече са във ваканция – медийни екипи ще ги търсят по морето и на видеовръзка в Гърция, Италия, Малдивите и пр.

Българите пък са заети със собствените си проблеми и чуждите им идват в повече.

През това време едно момиче в Стара Загора ще се опитва да оцелее във физическия и психически ад, в който я вкара някакъв психопат. Какъв живот ще има оттук насетне, дамгосана от ножа и злобата на садист?

Поредната жертва.

На поредното зловещо деяние.

Поредното вайкане.

Поредното „впечатляващо“ решение на магистрати.

Позволявам си да напомня на уважаемите съдии и прокурори нещо, което те със сигурност знаят и то е, че за садизъм се считат не само физическите страдания, причинени на даден човек, но и УНИЖЕНИЕТО НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО. Това го пише още в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи от 1950 г.

Ще припомня също Хартата на основните права на Европейския съюз: Дял 1 „Достойнство“, чл. 1 „Човешко достойнство“: Човешкото достойнство е ненакърнимо. То трябва да се зачита и защитава.

Как го зачитаме и защитаваме в България? Като създаваме чувство на обреченост у жертвите и чувство на безнаказаност у извършителите?

 

Наистина е срамно и позорно търпението ни.

Крайно време е за Ден на национален срам.

Огнян Стефанов

П.П. Във Франция съд осъди холандския зъболекар Якоб ван Ниероп на 8 години затвор, защото причинявал болка на пациенти и това е дефинирано като садизъм. В САЩ за подобно деяние парамедик е получил 7 години. Но това е в "прогнилия Запад", а в Стара Загора става дума за мъжага патрЕот, все пак...

14 Коментара

Червената шапчица

преди 9 месеца

Вижте кои лаят най-много по темата… няма никакви шевове. Лъжат. А оги-фрог добави и счупен зъб… Хора, недейте да кълвете като шарани на гола кука… Лъжат ви, за да не гледате сглобката н парламента… отклоняване на вниманието…

Коментирай

rusnak

преди 9 месеца

А бе то и един жълтопаветен соросоид ИТ, преди време набута в куфар приятелката си...

Коментирай

Yoyo

преди 9 месеца

" Как допуснахме българската среда да се опустоши по такъв чудовищен начин? " аФТоре-й-й , погледни се в огледалото и ще разбереш една част.

Коментирай

Vladimirmilev

преди 9 месеца

Я да се организират Черните Вълци па да му идат на гости,па да подфанат един моабет па докле издържи ,,юнакът,, па и кръвта докле му не свърши моабет по рокерски! Е първом да посетят момата да знае че има още истински Мъже да и дадат кураж и надежда! В глутницата има закони и те се спазват!

Коментирай

До ЧШ и останалите ...

преди 9 месеца

Искам само да уточня подробностите, че нещо не схващам ... Значи, момъкът е порил момата като ЦАЦА с макетно ножче на 400 места, а тя е стояла мирно и го е гледала влюбено в ОЧИТЕ ... Правилно ли съм схванал ... ?!? ... А може би е и гукала като ГЪЛЪБИЦА .... ?!? ... После се е заел да й вади зъб - с макетното ножче, разбирам - и тя пак е ГУКАЛА ... ?!? ... На мен са ми вадили зъб с упойка и докторът яко се озори ... Дори каза на сестрата да ме държи за раменете и да седне върху мен, че съм му пречел с шаването и викането ... После, момъкът й е оправил прическата, като я е остригал до голо, за да не й е горещо в тия жеги ... И ВСИЧКО ТОВА БЕЗ ВИКАНЕ, БЕЗ СТОНОВЕ И БЕЗ ДА ПРИЗОВАВА ЗА ПОМОЩ ... Щото се чувствала гузна, може би ... ?!?

Коментирай

До ЧШ - продължение

преди 9 месеца

И къде точно се е развила тази цялата операция, че никой не се е намесил и не го е спрял .... В някое хирургично отделение ли е станало всичко това ... И момата какво точно е имала в гърлото си, за да не ОПИЩИ целия квартал ... ?!? .... Бившите ми приятелки пищяха до полуда, само като видят паяк .... ?!? ... Налагало се е да им правя забележка, заради съседите и заради това да не довтаса полиция заради едно насекомо ... Че щеше да има да се обяснявам поне половин час заради едното членостоного ... ?!?

Коментирай

Последно ...

преди 9 месеца

Никой не почука сутринта на вратата му, да му „пожелае“ хубав ден, например .... - Това дали не се квалифицира като опит за саморазправа по НК ... Или просто Огнян Стефанов иска да избегне наказателно преследване по едно друго дело, като настройства обществеността ... ?!?

Коментирай

Само да допълня ...

преди 9 месеца

Сестрата едвам чакаше тая команда ... Веднага скочи в скута ми ... То и аз нямах нищо против ... Тя беше младичка и засукана и когато ме хвана за раменете ... Целият се одървих ... След това не съм издавал стонове или поне не такива, които да пречат на доктора ... Не съм чул да е имало жалба от моя зъб ... Извадиха го съвсем прилично ... :)

Коментирай

Да ти сера в устата

преди 9 месеца

Един и същ речник "ПатрЕот" със статията на Панделиева за този случай. Авторът на тази "статия" е един от платените соросоиди. Елементарен случай за пришиване на някаква лична трагедия или мутренско-курвенски конфликт за политическо очерняне на определена партия. А, в това време подготвят България да стане за курбан при разширяване и ескалациа на войната срещу Русия. Огнян Стефанов е един от най-гадните манипулатори с медията си. Очевидно не може да прави нищо друго освен да пуска манипулативни статии. Не се връзвайте на елементарни провокации, чиято цел е да репликират украинския сценарий в България!

Коментирай

Бившите ми приятелки явно са били пълни лигли ...

преди 9 месеца

Бившите ми приятелки явно са били пълни лигли ... За 1 паяк ОПИЩАВАХА квартала .. ЛИГЛИ .. А тая са я колели, бесили, насилвали, вадили са й зъб, правили са й инвитро, може и рентген да са й правили ... И ни гък, ни мък, ни стон ... Търпяла си е съдбата, момичето ... Бах тия лигли .. Откъде ги намерих ...

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Лияна Панделиева е написала --- Той е патрЕот! Той празнува 3 март! Той вее българското знаме като отива да пие, да се бие и да псува запалянковците от противниковия отбор! Той би сгазил с колата си объркано кученце на пътя!----- Иска да внуши, че той е лош човек. --- -- Случаят е от края на миналия месец, но чак сега предизвика широк отзвук. Защо сега – защо в парламента сега се посраха. Трябваше им нещо, което да отклони вниманието на обществото… и хоп, Лияна Панденякоя си…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.