СЪЕДИНЕНИЕТО НА СЪРЦАТА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/saedinenieto-na-sarcata/7958 SvobodnoSlovo.eu
СЪЕДИНЕНИЕТО НА СЪРЦАТА!

 

"Съединението прави силата", но късото съединение прави пожари. А в България напрежението и жегата са много големи.

На днешния ден погледите ни са отправени към Пловдив. Там са струпани камери, новини и предавания.

Там довечера ще дойдат големците на държавата за тържествена заря-проверка.

Винаги съм си мислел, че тези заря-проверки с илюминациите и четенето на висок глас на заслужили имена приличат на звездопади. Звучат имена и светещи ракети от небето падат и угасват.

Дори една година в Ловеч ракетите бяха се измокрили и буквално щяха да ни изгорят косите и вратовете, като се сипеха върху нас. Размина се само с уплаха и викове.

6 септември е бил подминаван, загърбван, забравян и затова ни е още по-скъп. Само да погледне човек картата на България, и като си я птедстави разкъсана по билото на Стара планина, изтръпва. Стигат ни другите липси и отчупени части от Родината.

Но земята, включително и българската, не е гланцово блокче, да я режеш с ножица и да я лепиш, както ти харесва.

Макар че и днес, пред очите ни, по волята на новите Велики сили се цепят държави и народите се разбягват кой където види като стада животни. Затова не е хубаво, ама никак не е хубаво , господа политици от телевизиите, и на този ден да си правите самореклама и да извъртате огледалото на историята към собствените си физиономии.

Големец от Пловдив се хвали, че отменил коктейла след тържествата с цел опазване здравето на поканените за коктейла. Господи, каква иновация в епидемиологичните мерки!

Друг баш големец, бивш държавен глава, си научил предварително наизуст цитат от Ленин, за да подчертае едновременно какъв антикомунист е, какъв държавник съединител е и колко най - силно обича НАТО и ЕС.

Политическата самореклама и изкъпването на личния имидж преди президентските избори е обяснимо, но не и точно на 6 септември, господин експрезидент.

Милата ни татковина, скъпата ни България - дори и днес все още пращи по шевовете, щом стане дума за политика, власт и лична изгода.

Но да не забравяме най-важното - Да живее 6 септември, да живее Съединението!

Да живее Съединението на Сърцата ни!

Николай Милчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.