Сашо Диков: В родния футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sasho-dikov-v-rodniya-futbol-shte-nastapi-korenna-promyana-samo-kogato-boyko-borisov-bade-osaden-za-korupciya/122011 SvobodnoSlovo.eu
Сашо Диков: В родния футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция

В нашия футбол ще настъпи коренна промяна, само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция. Това заяви в предаването "Лице в в лице" по bTV спортният журналист Сашо Диков.

Относно оставката на Борислав Михайлов, той посочи, че подобен сценарий сме гледали преди 4 г.

"След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки", припомни журналистът.

"На този човек (бел. ред. Борислав Михайлов) просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски, и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво", отбеляза Диков.

"Затова тези недоразумения, които от 18 г. ръководят футбола у нас, още са на постовете си. И тъй като повечето клубове се ръководят от хора, които са на ръба, между светлото и тъмното, за тях Боби Михайлов е много удобен, защото той не изисква от тях да спазват много правила", коменитира още журналистът.

"В Румъния има двама осъдени премиери, в Хърватия – футболно чудо, бившият премиер беше осъден на 8 г. затвор за корупция, в Словения бившият премиер беше осъден на 2 г. затвор. В Сърбия има министри, арестувани за корупция, в Гърция двама бивши премиери са разследвани за корупция и министърът на отбраната е осъден. А тук записът "Ало, Ваньо", например, за което се лежи в затвора между 3 и 8 г., завърши с едно голямо нищо. Прокуратурата не търси отговорност," категоричен бе Диков.

"Не може да сложим някакъв ред във футбола, ако не се сложи ред в големите правила. Нашият футбол е в плен на корупцията. Въпросът е да дойдат хора, които да вкарат нещата в някакви прилични граници", допълни журналистът.

frognews.bg

4 Коментара

Бате Винету

преди 5 месеца

Не, не няма да го пипаме. То не било "ало Ваньо" ами "Мата Хари" ама тя пък била от с. Торба лъжи Барселонска околия и там нямало покритие на Мобилтел. А сега духа вятър. Такива ми ти работи по нашите географски височини.

Коментирай

Ангелина

преди 5 месеца

" Вкарването в прилични граници" се постига с почтени ,постоянни и последователни морални - "прилични хора" . Такива липсват или са единици към този момент в правораздавателните и правоохранителните органи и не само на висши държавни длъжности ,от които това зависи ,за да се случи всичко това и стане реалност и за България , което Сашо Диков посочва за други държави. Щом те са го направили ,значи и тук може ,просто трябва да се организират и обединят свестните ,най - напред в службите - има ги и всички останали навсякъде ,за да стане и по нашити ширини това факт. Невероятно звучи в момента, но то наближава...!!!

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 5 месеца

сашо диков е доказан лизач, подмазват и мръсник.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.