Скандал! Къде са министър, шеф на АПИ, областен управител и фирмата, сложила асфалта?!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/skandal-kade-sa-ministar-shef-na-api-oblasten-upravitel-i-firmata-slozhila-asfalta/21898 SvobodnoSlovo.eu
Скандал! Къде са министър, шеф на АПИ, областен управител и фирмата, сложила асфалта?!

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков, шефа на АПИ Светослав Глосов и областният управител на София-област Илиан Тодоров отсъстват от трагедията с автобуса край Своге.

До този момент нито един не се е появил публично, за да поеме отговорност за трагедията край Своге, при която загинаха 16 души. В същото време още няколко човека берат душа и са на косъм от смъртта. Припомняме ви, че Нанков и Глосов не изпускат повод, да се сложат до Бойко Борисов, за да прережат лично лента на някой ремонтиран пътен участък. Скъсват се и да хвалят родните пътища. Сега, обаче ги няма никакви.

По ирония на съдбата такъв новоремонтиран път се оказа и този, на който се случи ужасяващата катастрофа с автобуса. Фрог  съобщи още вчера, че АПИ отдавна е била информирана, че новата настилката не била добра, нямала нужното сцепление и по тази причина ставали много катастрофи. Къде са ръководните хора, за да кажат защо нищо не е направено по този въпрос? Или умуват как да излязат от ситуацията?!

Късно снощи шефът на МВР Валентин Радев се появи пред журналистите със заместниците на Нанков и Глосов, и измънка, че "другите ги няма“. Къде са, така и никой нито попита, нито пък разбра. Има догадки, че може да отмарят в чужбина.

Странно се оказа и отсъствието на областния управител Илиан Тодоров, независимо, че трагедията се разигра точно на негова територия. Дано да не е вдигал наздравици, каквито слухове упорито вървят? Опазил ни Бог да повярваме на подобни твърдения. То вече знае ли човек....

Името на атакиста, обаче се свърза напоследък със скандал, който заформи с МВР и по-специално с шефа на политическия кабинет на министъра Анжелина Тотева. Той се оплака в писмо до Радев, че Тотева давала нареждания на подчинените му около случая със избягалия, а впоследствие и убит затворник Владимир Пелов.

До този момент няма следа и от фирмата изпълнител на обекта – ДЗЗД "Трейс Своге". Две НПО-та са категорични, че настилката, която поставила въпросната фирма, не ставала и по тази причина се случила трагедията.

За сметка на това държавните ведомства са се юрнали да обясняват, че рейсът не минал на повторен технически преглед, опитвайки се да си измият ръцете с шофьора и собственик на фирмата-превозвач. А медиите, които са не навели на властта, го повтарят, ли повтарят.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.