Скандал! Разстреляният Паруш Парушев бил човек на Хамстера, въртял парите на Алексей. Жена му е собственик на медията News 24/7

През 2019 г. получил тлъста сума от “голяма клечка” да протестира в полза на Иван Гешев. Строил пред Съдебната палата цяла рота мутри

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/skandal-razstrelyaniyat-parush-parushev-bil-chovek-na-hamstera-vartyal-parite-na-aleksey-zhena-mu-e-sobstvenik-na-mediyata-news-247-2/137418 SvobodnoSlovo.eu
Скандал! Разстреляният Паруш Парушев бил човек на Хамстера, въртял парите на Алексей. Жена му е собственик на медията News 24/7

През 2019 г. получил тлъста сума от “голяма клечка” да протестира в полза на Иван Гешев. Строил пред Съдебната палата цяла рота мутри

Преразпределяне на лихварския бизнес е основната версия за разстрела на Паруш Парушев, заявиха единодушно наши информатори от ъндърграунда и от репресивните държавни структури, до които се допитахме.

 

“Паруш не беше някакъв дребен лимон на улицата, а сериозен крими авторитет, с изключителен бизнес нюх”, потвърди негов съкварталец от “Надежда”, където убитият колел и бесел приживе и нямало надежденец, който да не го знае. От година и половина пък жена му, Валерия Попова, е собственик на новинарската агенция News 24/7.

 

Приживе гангстерът е бил изключително близък с Антон Петров-Хамстера, дори последният е станал кръстник на децата му. Най-разпространената версия на улицата пък е, че е въртял парите на покойния Алексей Петров.

Преди да се влее в престъпния свят, Парушев е бил треньор по бокс в “Славия” и дори главен рефер на мач на братята Кубрат и Тервел Пулеви, припомнят си фенове на силовите спортове.

 

Възходът му в лихварския бранш тръгва от затвора, където се запознава с лице от Ямбол с инициали Камен Желев, който бил лидер в сферата на бързите кредити и “свързващо звено” между множество офиси, сред които “Тера кредит”, “Теру Кредит”, “Хера кредит” и др. Двамата първоначално враждуват докато са били в затвора в Кремиковци, но след като ги местят в Казичене завързват крепка дружба, прераснала в общ бизнес. Именно с негов лиценз Паруш отваря кредитните къщи “Виктория 111” веднага след като бива освободен, редят източниците ни от ъндърграунда.

 

Тук е мястото да посочим, че именно с помощта на въпросния лихварски бос, много  съкилийници на Парушев веднага след освобождаването си отварят офиси за бързи кредити - над 200 за отрицателно време.

 

Според наблюдатели на процесите в сенчестото финансиране, разстрелът му бил логичен завършек на вражда в бранша, датираща от няколко години. По онова време Паруш е държал офис на кредитната си къща “Виктория 111” в столичния кв. “Орландовци”, към който са проявявали апетити множество от конкурентите му в лихварския бранш. Стигало се е до серия физически сблъсъци и след поредното меле той им го отстъпва, редят в ъндърграунда.

Друго сътресение пък бележи отцепване на група негови “лейтенанти”, които престават да му се отчитат и отварят собствени бюра за бързи кредити. Все още няма яснота дали между тях е избухнал конфликт или просто Паруш е направил разклонение на бизнеса си, поверявайки го на близки до него хора. Това, което бие на очи обаче е, че след разделянето на бизнесите секват общите им снимки в социалните мрежи, както и излетите за “сплотяване на колектива”, които Паруш редовно организирал в миналото. “Определено е имало разместване”, потвърждават негови конкуренти.

 

Именно раздялата с бившите му бригадири е сред мотивите за ликвидирането му, коментираха наши източници от ул. “6-ти септември”. Въпреки, че според официалната версия той се е появил на лобното си място за да защити Абдула Арабие, с когото били близки, криминалисти коментират, че всъщност Паруш е отишъл в офиса в кв. “Модерно предградие” за да си търси пари, които преди това бил раздал на други лихвари и те не са му се издължили.

 

Убитият не е бил безразличен и към политическите процеси, припомнят си негови ортаци-лихвари. Има данни, че на едни от последните избори именно Паруш е бил задържан от ченгетата с близо 1 млн. лв., предназначени за купуване на гласове.

 

През 2019 г. героят на днешния разказ е бил в първите редици в митинга пред съдебната палата в защита на Иван Гешев, комуто тъкмо предстоеше да стане главен прокурор. Там той води цяла бригада мутри с дебели досиета. “Това са същите хора, които година две по-рано, когато бяха натикани из арестите, скандираха “Гешев е к*рва”, а след това за една нощ се събудиха като негови поддръжници. Със сигурност хора с много власт и пари са им казвали какво да правят и как да работят за да оцелеят на улицата. Нищо чудно да са им били раздадени огромни суми с пари, които да завъртят през бързите кредити и това ги е мотивирало да клекнат”, коментираха пожелали анонимност представители на престъпния свят.

 

Най-пикантната клюка за личността на Паруш Парушев реди, че през последната година той е нагазил в медийния бизнес, посредством съпругата си, която е основател на политическия сайт News 24/7, насочен към циганските малцинства. Агенцията дори има акредитиран репортерски екип с камера в парламента, а микрофонът им задължително е в първите редици, редом до големите, национални телевизии, подшушнаха служители от Партийния дом. Реалната цел на медията била да осигурява влияние по високите етажи на властта, както и да зарибява мургавите обитатели на крайните квартали да теглят бързи кредити от офисите му, коментираха в медийните среди.

Източник: crimesbg.com

4 Коментара

Бля, бля

3 days before

Един престъпник по малко ! На кой му дреме за него, та толкова ни занимавате с биографията му.?

Коментирай

Олеся Зеленска

3 days before

...за умрелият или всичко добро,или нищо. Но за такава особа да седна и да чета 5 минути криминалните му прояви-това вече е мазохизъм. Но все пак казват,че"парите не миришат"-та и нашите мисирки ни "удавиха" със сърцераздирателната история за поредния покоиник

Коментирай

Олеся Зеленска

3 days before

...за умрелият или всичко добро,или нищо. Но за такава особа да седна и да чета 5 минути криминалните му прояви-това вече е мазохизъм. Но все пак казват,че"парите не миришат"-та и нашите мисирки ни "удавиха" със сърцераздирателната история за поредния покоиник

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.