СКАНДАЛНО! Вижте в какъв палат живее ПОДполковник Николай Марков!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/skandalno-vizhte-v-kakav-palat-zhivee-podpolkovnik-nikolay-markov/136188 SvobodnoSlovo.eu
СКАНДАЛНО! Вижте в какъв палат живее ПОДполковник Николай Марков!

Една от най-противоречивите фигури, които се включиха в предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 със собствен политически проект, подполковник Николай Марков, може да се похвали със сериозна недвижима собственост.

Луксозният имот на подполковника, който е дисциплинарно уволнен от НСО преди 17 години, се намира в скъпарския столичен квартал Драгалевци. В съседство с редица знакови лица на Прехода в България се намира впечатляваща къща собственост на подполковник Марков. Но нека първо отговорим на въпроса:

Как може да сме сигурни, че къщата е на Марков?

Източници на БНМ категорично потвърждават, че имотът е на Николай Марков. Допълнителна проверка, която е извършена показва, че избирателната секция, в която е регистриран подполковник покрива именно този район.

Най-интересното е, че имотът е наскоро построен, тъй като ясно може да се сравнят снимките от гугъл карти – през 2012 г. на мястото има стара вила и храсталаци, а през 2022 там вече се издига съвсем различна сграда, достойна за истински “герой” на българския Преход.

Защо цялото нещо е подозрително?

Поради няколко причини. Както знаем, подполковник Марков (който навсякъде се обявява като полковник, но истината е, че такъв чин реално не притежава) е бил осъден от своя бивш началник в НСО – ген. Стоян Томчев, вследствие на което г-н Марков е трябвало да заплати 12 000 лева на Томчев. До заплащане на сумата обаче така и не се стига заради “хватки”, които Марков използва в това число и че някакво време е бил безработен.

Според вас може ли безработен човек да има такава къща? Г-н Марков на всеослушание обяснява, че единствената му заетост е като унивеситетски преподавател. Възможно ли е преподавател в НБУ с най-ниската научна степен и заплата между 1500 и 2000 лева да си позволи подобен стандарт и имот в един от най-скъпите софийски квартали?

Вместо заключение

Крайно време е българското общество да зареже своята наивност особено по отношение на кандидатите, които искат да го управляват. Трябва да сме готови като граждани да задаваме и някои неудобни и лични въпроси, за да сме сигурни, че нашите потенциални избранници не са най-обикновени измамници или контролирани проекти, пуснати в правилния момент на правилното място от кукловодите на политическата сцена в България. В този ред на мисли е важно подполковник Марков да отговори на следните въпроси, ако иска да подсигури доверието на българските избиратели:

– От къде са средставата за построяване на въпросната къща?
– Разполага ли с други имоти и как са придобити те?
– Каква е професионалната дейност на членовете на неговото семейство?
– Каква е дейността на дружеството, в което е съдружник?

И накрая един въпрос от нас към читателите – Как си обяснявате медийния интерес към неговата особа (в последните години активно прехвърлил се в онлайн пространството), при все, че досега “гръмките му разкрития” никога не са довеждали до нищо най-вече поради липса на каквато и да било конкретика (в това число и в сигнали, които той самият е подавал към органите).

Кой разбрал, разбрал.

bgnational.media

7 Коментара

Гражданка

4 months before

Без да съм адвокат на никого, Марков каза , че живее на това място от 30 години и е имал частен бизнес. Освен това, доколкото разбирам не разчита на едната заплата от НБУ, а прави стратегически анализи на частни лица, така че явно изкарва добри пари!

Коментирай

Раф

4 months before

Ако това беше преди 1989 година бих се вързал. И ЩО искате да настройвате хората един срещу друг сега?

Коментирай

Свидетел

4 months before

То па щото на другите "политици" жилищата са все едни малки схлупени къщурки.

Коментирай

Ххахахха

4 months before

Тоя до скоро само го бях чувал, даже не знаех ,че има партия. Обаче като гледам как стръвно ги нападнаха продажните медии и държавни служби , започват да ми стават симпатични.

Коментирай

Ана

4 months before

И аз имам въпроси: 1. Бил ли е до момента Николай Марков в политиката и заемал ли е важни държавни постове, които предоставят възможност за корупционни практики?; 2. Ползвал ли е Николай Марков публични средства или такива по европейските фондове?; 3. Уличаван ли е Марков в извършване на престъпления от общ характер, които по естеството си могат да доведат до придобиване по престъпен начин на средства в особено големи размери? 4. Внасяни ли са срещу него искове от КПКОНПИ за установяване на имущество, придобито по незаконен начин? Ако отговорите на тези въпроси са "не", значи срещу Марков се води кампания, която внушава, че този човек е престъпник. В същото време се мълчи за имуществото на политици, които от години активно участват в политическия живот на страната. Рано е да правим заключения какъв е Марков и новосформираната партия. Предлагам да изчакаме и да наблюдаваме внимателно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.