Слави Трифонов си показа имането – къща за 1,3 млн. лв. и над 18 милиона лева в банки

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavi-trifonov-si-pokaza-imaneto-kashta-za-13-mln-lv-i-nad-18-miliona-leva-v-banki/114853 SvobodnoSlovo.eu
Слави Трифонов си показа имането – къща за 1,3 млн. лв. и над 18 милиона лева в банки

Лидерът на ИТН Слави Трифонов изпълни заканата си най-сетне да спази закона и да обяви имуществото си в публичния регистър на антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Той декларира, че миналата година е придобил къща с двор в София за 1 317 600 лв. Разгънатата ѝ застроена площ е 916 кв. м. В графата „произход на средствата“ е посочил „ликвидационен дял“. В същото време е продал парцел в плевенското село Тодорово за 10 000 лв.

Като налични средства бившият шоумен е вписал 1 120 000 млн. лв., които са от „заплата, възнаграждения за авторски и сродни права и дивиденти“. Същият е произходът и на парите му по две сметки в страната – едната от 3 858 633 млн. лв., а втората от 2 715 492 евро, или общо 9 169 673 млн. лв.

Трифонов е посочил акции в три дружества – за 299 940 лв. в „Алт Плеър“ АД, за 9 096 967 млн. лв. в „Седем-осми“ АД (това дружество е посочил и като месторабота като изпълнителен директор) и в „Сет 666“ за 50 000 лв.

Като годишна данъчна основа от трудови доходи Трифонов сочи 210 826 лв.

Лидерът на ИТН е пуснал декларация само за 2022 г. За миналите години е все така сред неподалите.

Трифонов стана задължен да подаде декларация за имущество и интереси като избран за депутат от 45-ото Народно събрание, както и като партиен лидер, но досега не го правеше. През 2021 г. и през 2022 г. на Трифонов са издадени актове за установяване на административно нарушение – неподаването на декларация. През 2022 г. на Трифонов е издадено и наказателно постановление, с което му е наложена глоба. КПКОНПИ не споделя в какъв размер е тази глоба, по закон е между 1000 до 3000 лв. Тя е платена в 14-дневен срок, отговориха преди време от КПКОНПИ на „Сега“ след спечелено дело за достъп до информация.

Тази година сред неподалите декларации има 25 депутати и 18 души от правителството. Част от тях не са подали документа в срок, а други – изобщо. Сред вторите са Никола Минчев и Ивайло Вълчев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обявил само налични 314 620 лв. от трудови доходи, както и две сметки – за 191 166 лв. и за 36 543 лв. Като произход на средствата е посочил обезщетения от заплати, отпуск от минали години, изплатени болнични и трудови доходи.

Източник: narod.bg

6 Коментара

Чичко Дьорд Шорош

10 months before

Нали за това се борихме мили деца! Помните ли многобройните митинги... Капитализъм е сега, Пейте робини тез тъжни песни.

Коментирай

кака Сийка

10 months before

Е сега ще спим спокойно !

Коментирай

Настапир Аналниев

10 months before

Това само върха на айсберга , а офшорките на каймановите острови?

Коментирай

Мария

10 months before

Да направи една детска градина, или един дом за стари хора! Може и една кухня за бедни, или едно прилично сиропиталище! Толкова голям избор! Слави! Направи нещо добро! Защо са ти толкова много пари? Обръщам се към всички милионери и милиардери! Действайте бързо! Нямате много време! Оставете нещо след себе си за нуждаещите се! А те са много!

Коментирай

Кольо

10 months before

Буци, цЕл народ знау, че имаш поне 1 милиард, в офшорни сметки. В гроба ли ще ги носиш. Дай гикато някогашните възрожденци за народни дела!

Коментирай

Кольо

10 months before

Буци, цЕл народ знае, че имаш поне 1 милиард, в офшорни сметки. В гроба ли ще ги носиш. Дай ги като някогашните възрожденци за народни дела!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.