Слави Трифонов: В петък е първото ми дело срещу Кирил Петков. Ще си плати за лъжите!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/slavi-trifonov-v-petak-e-parvoto-mi-delo-sreshtu-kiril-petkov-shte-si-plati-za-lazhite/54829 SvobodnoSlovo.eu
Слави Трифонов: В петък е първото ми дело срещу Кирил Петков. Ще си плати за лъжите!

ПП не могат да преживеят факта, че не са 130 депутата, както лъгаха на изборите. Не могат да преживеят фактите и се държат като малки деца", каза Тошко Йорданов за бившите си партньори.

В петък е за пръв път делото срещу Кирил Петков, то ще бъде спечелено, той ще си плати. Не е въпросът в това какво ще си плати, а че ще бъде осъден. Той не може да си говори каквото иска и да хвърля някакви теми - Капитан Андреево, мафия и т.н. Той ще си плати, но за това има съд", каза Слави Трифонов на среща на редколегията си. В нея участват половината депутати на "Има такъв народ", които разказват на лидера си какво се случва в парламента.

"ПП не могат да преживеят факта, че не са 130 депутата, както лъгаха на изборите. Не могат да преживеят фактите и се държат като малки деца", каза Тошко Йорданов за бившите си партньори. Попита и кога Кирил Петков е спазвал конституцията, предвид че е подписал документ с невярно съдържание за гражданството си.

Идваме от сватба. Изненадваща. Напът са да се вземат двама млади, едните не са толкова млади. Годеж, да не го наричаме още сватба". Това разказа депутатът от "Има такъв народ" Драгомир Петров на лидера си Слави Трифонов на среща на редколегията. Така той описа постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за ротация на председателя на Народното събрание.

Слави Трифонов направи забележка на Тошко Йорданов, че не носи вратовръзка в парламента, а редколегията се пошегува с него, че е като сватбар и абитуриент на втората бална вечер.

"В парламента се говори за кризата, но моето вътрешно убеждение е, че за голяма част от депутатите това е езикова конструкция. Не им пука особено за това, че страната е в криза. Пука им повече за това доколко ще се пласират, ще си изиграят картите добре и ще натрупат гласове, ако отидем на избори", каза Тошко Йорданов.

Иначе изборът на председател на НС е щял да стане по-бързо вместо да отнеме три пленарни дни. Йорданов обвини бившите си партньори от ПП и ДБ, че са блокирали работата на парламента, като първо не са дали подкрепата си за Желязков, а причината е да имат време за договорки. От ИТН щели да подкрепят човека на "Промяната" за председател на парламента, ако бяха станали първа политическа сила.

Ако нормални хора влязат вътре, ще искат да ги набият, и ще имат пълното право", каза Йорданов, но според него ще искат да набият всички освен ИТН.

"Това отново потвърждава тезата, че вътре не им пука, че има криза, защото е по-важно какво ще се разберат, той какво ще си изкара като позитив, едната партия да завърти пред собствените си избиратели дупето като вентилатор или нещо да поиска в замяна. Всичко това е по-важно от проблемите на хората", каза Йорданов. Според него няма нищо незаконно в това ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си говорят, но е неморално да блокират работата на парламента.

Тошко Йорданов коментира и за промените в закона за домашното насилие, лансиран от ПП. "Вътре не става въпрос за закон за домашното насилие, а за прокарване на джендър идеология през образование", каза Йорданов и предупреди, че искат и легализация на еднополовите бракове.

Голяма част от нещата, които свършиха в парламента, колкото и малко да са, бяха част от програмата на "Има такъв народ", каза Александър Вълчев.

"ГЕРБ са спечелили изборите и отговорността е тяхна", посочи Трифонов.

Според Станислав Балабанов ходовете на ПП-ДБ са парадоксални - говорят как ще разграждат модела ГЕРБ, но ще го правят заедно с тях.

"Как да отидат в една парламентарна стая с някого, когото арестуваха преди няколко месеца, за да си говорят за съдебна реформа?", попита той. А Вълчев посочи, че арестът на лидера на ГЕРБ е бил арестуван незаконно.

"Когато управлявахме с ПП, моделът ГЕРБ продължи да съществува под шапката на ПП", каза Тошко Йорданов и добави, че ГЕРБ не е това, което е било по времето на Борисов.

"В държавата няма пари. Това е истината. Така че ако правим бюджет, той трябва да е рестриктивен, заради Асен Василев.

epicenter.bg

2 Коментара

Минева

преди 5 месеца

Който е завел дело срещу трифото все го е спечелвал. Нещастник!

Коментирай

Минева

преди 5 месеца

Който е завел дело срещу трифото все го е спечелвал. Нещастник!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.