СЛЕЕДВАЩИЯТ ПЪТ НА КОЛЕЕНЕ МУ СЕ ПРИМОЛЕТЕ НА ГЕШЕВ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sleedvashtiyat-pat-na-koleene-mu-se-primolete-na-geshev/5800 SvobodnoSlovo.eu
СЛЕЕДВАЩИЯТ ПЪТ НА КОЛЕЕНЕ МУ СЕ ПРИМОЛЕТЕ НА ГЕШЕВ!

Предлагам на Проекта на посолството, следващият път молбата към Гешев да даде оставвка от трибуната в Народното събрание, да бъде придружена с падане на колене на депутатите от ПГ на ПП. Вероятно може и да произведе ефект. Ние, от Възраждане смятаме, че не може и е недопустимо да се моли друга институция. Недопустимо е да се моли главен прокурор да подаде оставка. Ние заявяваме, че начинът за отстраняване на главния прокурор трябва да бъде заложен в закон, защото именно ние сме законодателната власт! Ние не се молим за оставки! Ние променяме закона така, че да бъде потърсена отговорност и да бъде прекратен предсрочно мандата.

Днешната заявка на Проекта на посолството с молба за оставка на Гешев на първо място, е несериозна с оглед институцията, в която работят, а след това показва правна и експертна безпомощност да се справят с положението. Не искам да си мисля това, което вече започна да прави впечатление - знаят как да го махнат, но не искат, затова симулират дейност с молби до Гешев!

Ние не го молим за оставка! Ние искаме приемане на Закон за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, в който Гешев да бъде предсрочно освободен и да му бъде потърсена отговорност. Ние няма да се молим да се спазва закона! Ние ще направим така, че проблемът да бъде разрешен!

Елена Гунчева

Народен представител

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.