СНИМКА НА РОЖЕН С ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/snimka-na-rozhen-s-pravilnoto-zname/113392 SvobodnoSlovo.eu
СНИМКА НА РОЖЕН С ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ

Бесарабски българи на Рожен. Снимали се с укрознамето. Разбирам ги – до Освобождението през 1877-78 г., българските мъже, както и мъжете от всички народности в Османската империя, са били принуждавани да нахлупват фес, винаги щом излизат из къщната порта.

Представям си на какви неприятни процедури биха били подложени нашите сънародници от Бесарабия при връщането си в селенията на Зеленски, ако вместо със синьожълтия байряк, се бяха снимали с българския трибагреник.

Така че снимката е ясна, но аз подемам въпроса, поставен преди няколко дни от К.Костадинов:

Защо нашите ротационни еничари и българският президент не се обърнат към режима в Киев с решителна забрана да мобилизира и използва като пушечно месо българите, живеещи в Украйна? Ако за тази цел е нужно да им се даде веднага българско гражданство, защо досега това не е направено, за да не бъдат избивани във война, която изобщо не е тяхна?

Питам също:

Защо българите в Украйна подлежат на мобилизация, а хиляди яки и нагли укрофашаги в боеспособна възраст блаженстват в нашите курорти в качеството си на „клети бежанци“?

Още през 1993 г., като журналист в БНР вдигнах глас за преселването в България на всячески малтретираните след разпада на Съветския съюз етнически българи от Таджикистан, Таврия и Бесарабия. Глас в пустиня. Трийсет и четири години умишлено обезбългаряване и оциганяване на нашите села и градове. А те можеха да останат български – със спасителното за нашите сънародници в бившия СССР преселение в бленуваната истинска Родина. Земята ни щеше да усмихне под работливите им ръце. Къщите щяха да се засмеят. Селата щяха да са живи.

Но глобалната секта бе решила друго. Тя иска нашата прекрасна земя за заселване и размножаване на своето потомство. Българи не й трябват – нито внесени от Бесарабия, нито туземци от самата България.

И еничарската колониална измет ни видя сметката.

Да са ни живи и здрави Банкянската Тиква, Имбецило, Пе’ерасо, Гномо, Мравоядо, Жирафо, Бледата Спирохетка и Тагареца – укронацисткото правителство на Зеля на Балканите!

Дано въпросът на КК не е бил поредният негов конюнктурен кьорфишек. Никак няма да се изненадам.

Милена Върбанова

П.П.

Припомням това трогателно стихотворение от българския бесарабски поет Нико Стоянов с мото от Андрей Германов:

МОЯТ РОД

„И все тъй българи ще бъдем!…  

                          Андрей Германов

Бих, може би, проклел отдавна

и оня век, и оня ден,

когато прадядо ми бавно

повдигна своя бял остен.

Когато тръгна, заскрибуца

през буците, от рът на рът,

с дечица пълната каруца –

печална песен – в дълъг път…

Проклел бих неговото име,

ако бях днес уверен аз,

че щеше инак да ме има,

да мога да говоря с вас…

Напуснал свидните Балкани

не за да търси лек живот,

а българин да си остане

и да опази своя род!..

10 Коментара

Иванов

11 months before

Браво бе Милена, продължавай все така. Вчера бяхме на Рожен да се порадваме на пилона, на родопските песни, на хората и на атмосферата. А като гледам какви изроди пишат необеспокоявани и срещу Радев и срещу Русия. Иво Инджев засенчи Соломон Паси, и Надито продажната.

Коментирай

Васил Николов

11 months before

Иво е диказан Продажник, какво друго очаквате от него!!

Коментирай

Александър

11 months before

Тя Надка винаги си е била курва! Където се покажеше рязана цев от храсталака, и тя беше първа! Не и се сърдете на жената,че си е счупила огледалото! И много ви моля, не ми я показвайте, че имам слаб стомах!

Коментирай

Александър

11 months before

Хора с грозни физиономий като Иво не ми показвайте! Аз от Пло вдив познавам двама простаци! Дайнов/дето преди години си хвърли руския паспорт и не слу жил войник благодарение на вр ъзките с компартията,която плюе/ и Сюлейманчо с трабанце деса! Герганче, ко прай дядо ти?

Коментирай

Правилно

11 months before

Е само за малоумното,промито от медиите общество! Това е недопустимо по закон и огромна пропаганда да се изтепоса това знаме което с гордост бих го запалил.

Коментирай

Правилно

11 months before

Е само за малоумното,промито от медиите общество! Това е недопустимо по закон и огромна пропаганда да се изтепоса това знаме което с гордост бих го запалил.

Коментирай

Великан

11 months before

Браво за хубавата статия. Все по рядко се пише за такъв вид унижение. Български носии държат знамето на държава която е пълна само с разруха. А в България вчера гледам БМВ 750 М И 2022 г. със регистрация АА- Украйна само вече нямам търпение за една хубава мощна чистка да кажем на парламента или да изчистиме София от парламента.

Коментирай

Пламен Петков

11 months before

Егати наглостта?Много сме търпеливи и незаслужено толерантни като нация!

Коментирай

Plamen Petkov

11 months before

Егати наглостта! Много сме търпеливи и незаслужено толерантни като нация!

Коментирай

Казаков

11 months before

Правилното знаме е българското да ви серем на животите долни , продажни , а за теб специално вероятно "ХАмериканското" !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.