СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СПОРАЗУМЕНИЕТО С ЛОБИСТКАТА ФИРМА Е, ЗА ДА ЧИСТИ ОБРАЗА НА КИРИЛ ПЕТКОВ В САЩ. ЗАТОВА Е ПОДПИСАНО ОТ АСЕН ВАСИЛЕВ, КОЙТО ИЗПАДА В КРЕЩЯЩ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sonya-koltuklieva-sporazumenieto-s-lobistkata-firma-e-za-da-chisti-obraza-na-kiril-petkov-v-sasht-zatova-e-podpisano-ot-asen-vasilev-koyto-izpada-v-kreshtyasht-konflikt-na-interesi/124606 SvobodnoSlovo.eu
СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СПОРАЗУМЕНИЕТО С ЛОБИСТКАТА ФИРМА Е, ЗА ДА ЧИСТИ ОБРАЗА НА КИРИЛ ПЕТКОВ В САЩ. ЗАТОВА Е ПОДПИСАНО ОТ АСЕН ВАСИЛЕВ, КОЙТО ИЗПАДА В КРЕЩЯЩ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Защо споразумението е подписано от единия съпредседател на “Продължаваме промяната” - Асен Василев, който изпада в крещящ конфликт на интереси! Финансовият министър изплаща 180 000 лева от държавния бюджет в интерес на политическа партия - това е огромен скандал.

Преди години един друг министър на финансите - Милен Велчев, попадна под яростен медиен обстрел заради 4 договора с Шимон Шевес - известен лобист от Израел. Царистът беше принуден да признае, че фирмата е била наемана “да организира срещи с влиятелни членове на Конгреса, Сената и американската администрация”. От екипа на министъра на финансите Пламен Орешарски изнесоха данни, че договорите с “RSLB Partners” са със срок от 30 април 2003 г. до 30 април 2005 г; сумите са съответно 44 000, 50 000, 40 000 и 33 780 долара.

Deja vu, нали?! Само че тези договори са с държавата за прокарване на държавни интереси.

Според мой източник от Вашингтон, абсолютно необичайно е голяма лобистка компания да сключва договор с чуждестранна политическа партия, а не с компания или с държавна институция.

Ето какво проучването ми на скандалното споразумение - сключено между Коледа и Нова година със срок на действия за 2 месеца срещу 100 000 долара? Впрочем, то не прилича на договор със съответните клаузи за поверителност и обезщетения при неизпълнение, а на пиар-съобщение. Има ли скрити клаузи? Кои са тези issues - проблеми, между България и САЩ, които могат да бъдат решени за 2 месеца от лобисти, а не от премиера Денков, външния министър Габриел, посланиците в София и Вашингтон, Държавния департамент на САЩ?

Какво се крие зад споразумението между “Продължаваме промяната” и “М&М”?

През септември 2023 г., разказах в ПИК интересна история. Делян Добрев, който е по лична работа в САЩ, отива във Вашингтон и моли за среща със сенатори. Отговарят му: Добре, но тъй като сте двама български депутати в момента, може ли да присъствате заедно на срещите? Кой е другият, пита острието на ГЕРБ. Отговарят му: Кирил Петков. Е, при споменаването на това име, Делян Добрев отказва.

 

Тогава Кирил Петков излъга за целта на посещението си отвъд Океана. Уж бил на дипломирането на най-голямата си дъщеря в Ню Йорк. Само че, на 9 декември 2022 година, когато се засякохме в самолета на Bulgaria air от София за Лондон, Кирил и Линда ми обясниха, че пътуват към Ню Йорк за дипломирането на най-голямата си дъщеря, която следва биология.

 

Поразрових се и получих следните обяснения от изключително добре информирани източници. Кирил Петков е бил и е много притеснен. От посланик Херо Мустафа е научил, че в Държавния департамент за него се събира доста тежка папка с компрометиращи материали: вътре са чатовете, извадени от полицаите и прокурорите при задържането на 31-годишният хакер Л. М., IT специалист от Благоевград.

Той беше пробил приложението Telegram в телефона на министър-председателя Кирил Петков през пролетта на 2022 г., с доста уличаващи го в неправомерни действия кореспонденции с мистериозния бизнесмен Калин Едрев, подвизаващ се в Дубай, за сделки с оръжия на ВМЗ “Сопот”, за суми за подкупи на директорите, за застрахователни полици… Чатовете бяха публикувани на 23 декември 2022 година в ПИК.

Прилежно е комплектувана информация за газови доставки от Газпром през посредници на Газпром; за оръжейни сделки към Украйна през фирми, включително американски, през Румъния и Полша.

Освен това, внимателно са били проследени действията на Кирил Петков и баща му Петко Петков по създаването на “сглобката” с посредничеството на Алексей Петров, който 2 месеца след гласуването на кабинета “Денков-Габриел”, беше показно разстрелян на Витоша.

Споразумението с лобистката фирма е, за да чисти образа на Кирил Петков в САЩ. Затова е подписано от Асен Василев. Въпреки рисковете да бъде уличен в конфликт на интереси.

Какво ще кажат по скандала (не)коалиционните партньори Бойко Борисов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Делян Пеевски? Защо мълчат премиерът Николай Денков и външният министър Мария Габриел?

https://5gmedia.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.