Специалист по конституционно право предупреди лидерката на "Величие", че може да влезе в затвора

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/specialist-po-konstitucionno-pravo-predupredi-liderkata-na-velichie-che-mozhe-da-vleze-v-zatvora/137221 SvobodnoSlovo.eu
Специалист по конституционно право предупреди лидерката на "Величие", че може да влезе в затвора

Пътьом само да предупредя "лидерката" на "Величие" - някоя си Албена Пекова. Тя била искала партийната субсидия, защото имала нужда, понеже си била продала къщата за 84 хил. евро и ги била "инвестирала" в "Исторически парк" на "идеолога" на "Величие" Михайлов срещу обещание за луксозен имот с 2 дка двор, но не го получила и сега живеела в полусрутена барака с външна тоалетна.

Това написа във "Фейсбук" специалистът по конституционно право доц. д-р Борислав Цеков.

Драга госпожо, единствените законни разходи, които можете да правите с партийната субсидия, съгласно чл. 29 от Закона за политическите партии, са:

"за подготовка и участие в избори,

за осигуряване работата на партийните структури,

за организационни разходи по провеждане на мероприятия

за други присъщи за дейността на партията разходи".

Всичко останало, включително и жилищните ви нужди, възникнали от неблагоразумието да "инвестирате" в наподобяващи финансова пирамида схеми, е незаконно да се финансира с партийна субсидия.

Може и до затвор да стигнете,

ако се увлечете да покривате нуждите си с пари на данъкоплатците.

fakti.bg

9 Коментара

Цеков Уринатора

2 days before

Ох, Цеков, този евроатлантик, на който евроатлантизма му извира от ушите. В изброените "представителни" разходи знаеш и колко и как може да се прикрие за лични разходи бе, ахмак? Твоите престъпници от ГЕРБ как го правят?

Коментирай

Аква

2 days before

Мила госпожо, няма осъден депутат. Затова каквото можете и както можете си го върнете. Парите са за това - да създават спокойствие и самочувствие на депутатите. Не се притеснявайте да си вземете вашето, което е и наше. Съдебната система е да пази депутатите, а не да ги наказва. Я се огледайте- има ли някой в народното събрание да живее в порутена барака с външна тоалетна! Така де!!!!

Коментирай

Шмайзер

2 days before

Даже и шмайзерите замлъкнаха....

Коментирай

Дурочок

2 days before

Цеков, какви ги надроби... Жената още не влязла в парламента , и ти в затвора я вкара... Чакай бе, човек, да почна ли списъка с НЕОСЪДЕНИТЕ - няколко МАГНИТСКИ , кандидатмагнитски, шушумиги около 200 бр. И придружаващите ги лица. Жената пита невинно, ти й показваш решетките.

Коментирай

Шмайзер

2 days before

Загубих си шмайзера от смях

Коментирай

Прик

2 days before

Няма лошо. ТОЙ Цеков иска да покаже колко държи на закона, съответно колко е правилен и бди на рубежа

Коментирай

jvg

2 days before

Копейкин си купи къща, колица, земица и разни други работи баш след като взе субсидията, та няма да е за първи път. Имаше едно разследване на Васил Иванов /мисля, че така се казваше/ по Нова, ама приключи само с първа част. Копейката тогава обясни, че няма как законово да се откаже от субсидията, макар че от ЦИК му бяха отговорили на запитването може ли да се откаже, че може да я върне след като я получи, само че не я върна.

Коментирай

ГУРУ

2 days before

Що и казваш бе морук? Нека се набълбукат като са такива простаци!!!

Коментирай

Реалист

1 day before

Баси и патката, продала си апартамента и хвърлила парите през балкона. И това, дето са ти дали, ти е много! Защо аз да ти плащам жилище...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.