Срещу 10 млн.: Фандъкова сменя каменната пластика от фасадата на Театър София с пресован ламинат

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/sreshtu-10-mln-fandakova-smenya-kamennata-plastika-ot-fasadata-na-teatar-sofiya-s-presovan-laminat/7885 SvobodnoSlovo.eu
Срещу 10 млн.: Фандъкова сменя каменната пластика от фасадата на Театър София с пресован ламинат

Общината възнамерява да ремонтира Театър София за 10 млн. лв. като замени варовика от фасадата с пресован ламинат /HPL/! За това алармират от „Спаси София“ в профила си във Фейсбук.

Управляващите София не спират да ни изумяват със скъпите си ремонти, които съсипват емблематични сгради и пространства. Този път на прицел е сградата на Театър София в парка Заимов, построена през 1979г., характерна с каменната пластика по фасадите си. Йорданка Фандъкова и трупата й от ГЕРБ планират да премахнат трайната и красива каменна облицовка от фасадата на сградата и да я заменят с HPL плоскости (high pressure laminate), което в буквален превод означава - високо пресован ламинат.

Ремонт на най-големия общински театър в столицата, който за 10 млн. лв. ще премахне красивата каменна облицовка, за да се сложи картон, който на петата година да се разпадне!?

Г-жо Фандъкова, може ли да усвоявате милиони без непременно да съсипете всичко построено преди вас? Можете ли да имате поне малко уважение върху различните автентични архитектурни стилове и пластове, които правят София толкова красива и многообразна? Може ли да се спре най-сетне с тази гербаджийска естетика!

От Спаси София настояваме обществената поръчка да бъде прекратена, а проектът преработен, така че да се запази автентичният вид на сградата! Подобен тип „проекти“ са доказано вредни за града, културата и хората, защото вместо да подобряват средата, която обитаваме всички ние, те я обезличават и съсипват.

„Спаси София“, Facebook

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.