Стига вече Държавна сигурност!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/stiga-veche-darzhavna-sigurnost/112649 SvobodnoSlovo.eu
Стига вече Държавна сигурност!

Наследникът на две поколения чекисти Васил Терзиев се бил извинил по БТВ. За какво? Защото признава, че неговото семейство - дядо, баща, чичо - са работили за репресивната машина, съсипала живота на хиляди хора, на семействата им, на близките им, на поколения напред. Вместо чисти ръце - кървави ръце. 

Келешът Васил Терзиев е подигравка към болката и страданията на онези, понесли трагедията на режима. Щял да прави музей на комунизма. И ще изложи там семейни реликви ли - доносите и заповедите на предците си ли?!

Защо не дава разрешението, поискано му от журналиста Христо Христов, да се отворят досиетата на предците му? Какви ли гадости могат да излязат оттам?! Синя София ще го понесе ли? 

Искал да има закон за лустрацията. През 2023 година ли?! Че тези, които ще ловѝ, са вече на по 70-80 години. Такъв закон трябваше да бъде приет по времето на министър Светослав Лучников, но Иван Костов не му разреши. 

Васил Терзиев да прави бизнес, да прави милиони, да прави каквото си поиска. 

Не го искам за кмет на нашата европейска столица.

Стига вече Държавна сигурност!

Соня Колтуклиева 

4 Коментара

Иванова

1 year before

Всички от номенклатурата на БКП и ДС станаха олигарси и управляващи. Те или техните родственици изсмукват богатствата на България и унищожават народа. Кога ще проумеят, че без народ няма да ги има и тях.

Коментирай

Финли

1 year before

Държавата е тежко болна. Болен е народът. Мутро- комунизмът разврати съзнанието. Това е може би най- страшното. Напълно изпортени поколения, а някои са и тотално неграмотни в буквален смисъл. Мнозинството гледа на лошото , което се случва в живота ни със самоубийствена апатия Сякаш става дума за друга държава, друг народ, други деца и друго бъдеще, не за нашите. Това е непонятно. Да свикнеш със злото е патология. Човешката струна е скъсана. Компасът за "морално" и "справедливо" е счупен. Как се излиза от такава бездна?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.