Светът в който ние се родихме и израснахме, вече го няма

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/svetat-v-koyto-nie-se-rodihme-i-izrasnahme-veche-go-nyama/54735 SvobodnoSlovo.eu
Светът в който ние се родихме и израснахме, вече го няма

Светът в който ние се родихме и израснахме, вече го няма. Живеем в друго време, в друг, различен от нашия свят. Или ще приемем заобикалящата ни действителност, да се случва без да се опитваме да я променяме по наш образ и подобие, или сме обречени на депресивно страдание и мъчителни старини.

Безсмислено е да се опитваме да научим идващите поколения, че нашият начин е верният. Сега e тяхното време и техният свят. Ние все повече ще се превръщаме в свидетели и зрители на тяхната сцена и техния спектакъл. Нали помните това? „Светът е сцена и всеки играе своята роля на тази сцена.” Ние все повече няма да имаме място на тази сцена. Нека играят, нека се наиграят и те. Нека ние постоим малко в гримьорните. В тях винаги ще живее духът на онова време. Нашето време. Дано прочетете и това, което пише между редовете.

Бъдете здрави и светли дни пред вас.

Иво Танев 

5 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

От ухилен бузест самодоволник какво да очакваш!? Цитирам: "Или ще приемем заобикалящата ни действителност, да се случва без да се опитваме да я променяме...". Край на цитата. Изобщо не коментирам зомбиращия глагол "да се случва" - "случват се" единствено случките, случайностите. Но животът не е игра на зарове, колкото и да им се иска да ни убедят в това мракобесите-невро-атлантици. Но най-скандалното в горния пасквил за мен е "...без да се опитваме да я променяме...". Да съм я приел, без да я променям!? NO PASARAN! Няма да мине! Ще променям и ще блокирам всичките ви нечестиви опити да наложите нечестивите си "ценности" - ще ги блокирам, докато съм жив! Че и след това.

Коментирай

Точен и умен коментар

преди 1 година

Браво ивайло...

Коментирай

старецът и реката

преди 1 година

Допадали са ми изказванията му за пътната обстановка на Иво, но не мога да се съгласа с идеята му да оставим сцената на живота на млдите, това значи ли да не ги прдпазваме , като по-възрастни от ,,режисьорите", които им готвят едина безполова пиеса, или да не им предадем заветите на Левски и Ботев ...

Коментирай

поредното НИЩО написано в "свободно слово" и нЕкойси

преди 1 година

,който си мисли ,ЧЕ Е НАПИСъЛ нЕщо!!!!

Коментирай

поредното НИЩО написано в "свободно слово" и нЕкойси

преди 1 година

,който си мисли ,ЧЕ Е НАПИСъЛ нЕщо!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.