Та, последно, ква беше тая, топила кълки в езерата??!?!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ta-posledno-kva-beshe-taya-topila-kalki-v-ezerata/113474 SvobodnoSlovo.eu
Та, последно, ква беше тая, топила кълки в езерата??!?!

Българските мисирки наричат наглата женица, къпеща се в Рилските езера рускоговоряща, демек презумпцията е, че гадна рашка е топила телеса в свещените ни езера. Нищо, че укрите в България, нямат никакъв проблем да налазват навсякъде, дори в Рилските езера, ама е някак си политически некоректно да се спомене, че са украинци. За тях като за умрелите - или добро, или нищо.

Та в тоя ред на мисли се зачудих защо не наричат руснаци и украинци общо рускоговорящи. Аз поне досега украински език не съм чула, все на руски си говорят търтейчетата ни златни. А например новините могат да започнат така: "Рускоговорящи бомбардираха Кримския мост, а други рускоговорящи бомбардираха Одеса". Да се оправят кой какъв е. 

Всъщност това са два братски народа, които САЩ подтикнаха към война, заради своите интереси и за да могат с чужда маша да се справят с врага си, който им пречи да завладеят света. Два народа. Рускоговорящи. Два народа, живели заедно в мир и сговор. Два народа, които досега не са се делили. Но злото, парите, кокаина и биолабораториите успяха да разделят.

Та, последно, ква беше тая, топила кълки в езерата??!?!

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

онзи

11 months before

та тая само кълки ли е топила или някои отвори за физиологични нужди, само кълки не става.

Коментирай

Борис

11 months before

Абе тая нема ли един як българин да я начеластри?Май ставаме само за чевермета!

Коментирай

Зоро

11 months before

Е, как ще кажеш украинка? Не е политкоректно! Виж, рускиня, може! Да ви таковам тъпите мисирки!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.