ТАЛАНТЪТ ДА ТЪРПИШ ОПГ "ГЕРБ" (Посвещава се на ПП-ДБ)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/talantat-da-tarpish-opg-gerb-posveshtava-se-na-pp-db/111151 SvobodnoSlovo.eu
ТАЛАНТЪТ ДА ТЪРПИШ ОПГ "ГЕРБ"  (Посвещава се на ПП-ДБ)

ТАЛАНТЪТ ДА ТЪРПИШ ОПГ "ГЕРБ"

(Посвещава се на ПП-ДБ)

Язвителства великият Ботев:

"Освен тези, що нямат талант да търпят, освен няколко хиляди волнодумни изгнаници, всеки раб божий с християнско смирение ще ни отговори: "Не, днес си добре живеем с турците, те се образоваха и нам олекна."

("Народът - вчера, днес и утре" - Христо Ботев)

Освен тези, що нямат талант да търпят, освен няколко хиляди волнодумни изгнаници по целия свят, всеки раб гербаджийски с притворно благочестиво смирение и "осъзнаване на огромната отговорност пред народа и държавата и провеждане на съдебната реформа"

ще ни отговори: 

"Не, днес си добре живеем с "ГЕРБ", те се образоваха и набраха опит в кражбите - и нам олекна, че можем да изкярим нещо покрай тях!"

А Народът - мълчи и гледа сеир!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

1 Коментара

мсг

преди 11 месеца

Да си припомним "Елегия" на Ботев: ... Мълчи народа! глухо и страшно гървяг окови, не чуй се от тях глас за свобода. Намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове в сюртуце,в реси и слепци с очи. ................................ ...... смок е засмукал живот народен. Смучат го наши и чужди гости. ............ ... ... с вяра в туй скотко племе, чакаме и ний ред за свобоза.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.