Търсете човека, който нарежда да се натисне спусъка. Нотариуса, Зартова и дори Еврото, са дребни риби

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tarsete-choveka-koyto-narezhda-da-se-natisne-spusaka-notariusa-zartova-i-dori-evroto-sa-drebni-ribi/127731 SvobodnoSlovo.eu
Търсете човека, който нарежда да се натисне спусъка. Нотариуса, Зартова и дори Еврото, са дребни риби

Мартин Божанов-Нотариуса е бил дребна риба във верига за корупция, изнудване и кадруване в съдебната система. Той се е представял за човек с големи връзки и влияние, но всъщност е бил много ниско в йерархията на мафиотизираната схема. Фокусирането на вниманието на медиите и създаването на парламентарна комисия само отвличат вниманието от хората, които са го създали и използвали. Нотариуса трябва да е нишката, чрез която да се разплете чорапа, дори целия пуловер. Това заяви за Фрог нюз източник от магистратурата, пожелал анонимност.

Петьо Петров – Пепи Еврото е бил поне две нива над Нотариуса и е контактувал с хора от върховете на държавното обвинение и политиката. Именно те са опъвали „чадър“ над него и бил години наред недосегаем за закона.

Шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова е друга пионка в осветената схема. Забележете, тя подава оставка, освобождават я, но остава прокурор. Целта е да се шуми около персони като Нотариуса, изчезналия Еврото и Зартова, за да се прекъсне връзката на тяхното ниво и истинските кукловоди да останат скрити, категоричен е източникът ни

Съвсем други са играчите, които управляват задкулисно престъпните схеми, разкрити от Антикорупционни фонд. Именно от АКФ няколко пъти подчертават, че случаят трябва да се разплете, за да станат ясни поръчителите и покровителите. Само с ровене около посещавалите и притежавали карти за нашумелия SS Клуб няма да се стигне до високите етажи на веригата.

Много странно е мълчанието на МВР и ДАНС по избухналия скандал след разстрела на Мартин-Нотариуса. Някои от добре запознатите с неговата роля в схемите за рекет и шантаж са депутати в момента. До тяхното изобличаване едва ли ще се стигне, макар немалко техни колеги да са наясно с ролята, която са играли по осигуряване на терен, на който Еврото и Нотарияса да действат. Същото е правено години наред и по отношение на Алексей Петров-Трактора, на когото дори е била създадена легенда за антитерорист и експерт по сигурността.

Много въпросителни има и около изчезнали телефони на Божанов и изтритите номера в намерения. Това означава добре организирано престъпление от хора, които са наясно с действията на разследващите органи в подобни ситуации.мар

Ако наистина има воля скандалът да се разследва истински, трябва да се започне от главни прокурори, специализирания съд и прокуратура, министри на вътрешните работи, шефове на тайни служби и техните политически покровители. Там е заровено кучето.

Фрог нюз

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.