Търсят виновния за замърсяване на Варненското езеро с фекални води през 2019 година

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tarsyat-vinovniya-za-zamarsyavane-na-varnenskoto-ezero-s-fekalni-vodi-prez-2019-godina/127459 SvobodnoSlovo.eu
Търсят виновния за замърсяване на Варненското езеро с фекални води през 2019 година

Започна разпоредителното дело за замърсяването на Варненското езеро с отпадни води, съобщи БНТ. Аварията стана през август 2019 година, когато кораб прекъсна тръбопровода, който отвежда битовите води на два варненски района към пречиствателната станция.

Един от обвиняемите е бившият кмет на града Иван Портних. Той коментира, че не участвал в проектирането, в избора на изпълнител, в самото изграждане на тръбата и във въвеждането ѝ в експлоатация, тъй като тогава не се е занимавал с политика. Допълни, че после като кмет е предприел всички необходими действия за решаване на проблема.

Тръбопроводът е изграден през 2011 г. по договор с Министерството на околната среда и водите. Строителите са гръцка фирма, а надзорът се извършва от частна българо-датска компания, която е трябвало да следи дали тръбопроводът е вкопан в дъното на езерото. Съоръжението е въведено в експлоатация през декември 2011 г.

https://fakti.bg/

2 Коментара

Бамби

преди 2 месеца

Ще има да ги търсят...не че не се знае кои са, де!

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 2 месеца

Е , та то се знае , че е мангала евреин лорер.той яде в парламента и сере във Варна.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.