Тази сутрин се събудих със смътното усещане, че някой е умрял

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/tazi-sutrin-se-sabudih-sas-smatnoto-useshtane-che-nyakoy-e-umryal/114951 SvobodnoSlovo.eu
Тази сутрин се събудих със смътното усещане, че някой е умрял

Тази сутрин се събудих със смътното усещане, че някой е умрял. Да, след всяко показно убийство медиите заливат мозъчните ни гънки с насилствено плисналата кръв. 

Но като се събудих, погледнах нощното си шкафче. Върху него имаше книги. В чекмеджето отдолу - разни хартийки, боклуци, скрити от очите. 

И тогава се сетих как се събуждат тези, в чиито чекмеджета има крадени пачки, кървави кюлчета, отмъкнати чужди мечти или нечии смачкани съдби. Тези, които държат пистолет до главата си, за всеки случай.

Тези хора може да си позволят да живеят живот, който аз никога няма да имам. Но всяка сутрин се събуждат в пот. Защото страхът е вмирисан начин на живот.

Радослав Бимбалов

3 Коментара

Леле мале

преди 8 месеца

О, Бимбаляшки, а как се събуждат твоите кумири от ПП и ДБ, дето щяха да изчегъртат ГЕРБ? Май сега новите чекмеджета с пачки и пистолети надзъртат от техните спални.

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 8 месеца

И аз се събудих с чувството , че си умрял ти , но не си , колко жалко . А колко хубаво щеше да бъде един мисир по-малко, уви.

Коментирай

Бимбалов ...

преди 8 месеца

Колко от нашите се споминаха от тумор в мозъка ... То и аз минах през Програмата ... На ред сте вие, доколкото усещам .. :) Но няма страшно ... " Правим го за децата, нали ... " ... Глупак такъв ... Глупендер ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.