ТЕ ОТДАВНА СА ВИ ЗАБРАВИЛИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/te-otdavna-sa-vi-zabravili/129125 SvobodnoSlovo.eu
ТЕ ОТДАВНА СА ВИ ЗАБРАВИЛИ

 

Тази сутрин на улицата ме спря жената, която чисти улицата ни и ме помоли да й обясня какво трябва да направи, получила съобщение, че ще й извършат принудителен опис от ЧСИ. Жената работи съвестно, внучката й беше тежко болна и теглиха заеми. Сега ще й описват вещите. В практиката си съм виждала всякакви случаи - от безработен, теглил голям заем, за да си купи айфон, до родители, ипотекирали дома си, за да платят операция на детето си. Общото е, че ако не могат да върнат навреме парите, кредиторите ги разкъсват като пирани.

Фирмите за бързи кредити са голяма проказа, почти колкото и хазарта. Навсякъде има реклами колко са достъпни, как за минута ти се дават едни пари /ама в рекламите не се казва с каква убийствена лихва/, навсякъде призиви да вземеш пари /до заплата/ и да отидеш на почивка, да подготвиш децата си за училище и т.н. Което, като се замислите, е абсурдно и много показателно, че вече държава нямаме.

Не може работещи хора да вземат заеми до заплата, за да си платят сметките. Не говоря за разсипници, а за нормални, скромно живеещи хора. Голяма част от българите изнемогват. Понякога това го забравяме. И аз съм в среда, в която да нямаш пари да си платиш сметките, почти не се случва и е голямо изключение. Но това не означава, че много българи нямат подобен проблем. Особено по по-малките населени места, където няма работа и прехрана.     

И се замислям - всички партии в парламента, как не внесоха някакви законопроекти в полза на хората. Всичкото е само диво разпределяне на активи. Как никой не спря бързите кредити, хазарта, рекламите за хазарт и кредити? Знаете ли, че в училища в Пловдив дават проекти да изчислят учениците как да отидат на почивка и да си разпределят средствата, като.....вземат заем. Втълпяват им от сега, че в това няма нищо лошо. Естествено, никой не им обяснява за последиците и за дълговата спирала, в която могат да влезят.

И да питам и "любимата" ми партия, дето щяла да ни спасява - един закон в полза на хората предложихте ли? За трюфелите разбрахме. За гласуванията да няма търгове за лекарства в частните болници разбрахме. Питам нещо в полза на хората? Когато аз бях там, предложих да отпадне незабавното изпълнение в полза на банките. И държавата да гарантира изплащането на по-висока издръжка, когато има присъдена такава ,но не се плаща. И безплатни протези за пенсионери и социално слаби. Е, изядоха ме с парцалите от всички групи. А собствената ми парламентарна група ми каза да не се занимавам с глупости.

Моето лично впечатление е, че в парламента са едни пирани. Които ще оглозгат народа до кокал в собствена изгода. Никой не мисли за народа, а само как да си разпределят пари и власт. Изслушайте поне един ден дебатите в пленарна зала и ще осъзнаете какво кално дъно е стигнала България и го копае и с багер надолу!

Политиците отдавна са ви забравили, българи! Ние сме само брашнения чувал, който редовно изтупват.

Елена Гунчева-Гривова

2 Коментара

За още по-голяма печалба

преди 1 месец

Мисията на всяко частно предприятие е да увеличава печалбата и повиши стойността на акциите. Хората нямат знчение т в това '' дерзание'' с изключение на паричния им принос. Капитализъм в най-''развития'' му вид. Кой каза, че социализмът изхвърляше хора на улицата?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.