Темата Македония е болка за мен и мисля за голяма част от българите

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/temata-makedoniya-e-bolka-za-men-i-mislya-za-golyama-chast-ot-balgarite/46898 SvobodnoSlovo.eu
Темата Македония е болка за мен и мисля за голяма част от българите

Щях да кажа „моят колега“ Ивайло Вълчев, но нямаше да съм прав. Имам честта Ивайло Вълчев, не да е мой колега, а мой приятел и още повече имам честта той да е написал текстовете на повечето мои песни. Темата Македония е болка за мен и мисля за голяма част от българите. За Ивайло Вълчев – също. Той поиска да каже нещо в моя профил за едно изказване на Даниел Лорер, което го е жегнало. Често казано мен също ме жегна, но по въпроса давам думата на господин Ивайло Вълчев:

“Твърдението на господин Лорер, че Християн Пендиков не е българин, защото няма български паспорт, а само българско самосъзнание, е меко казано цинично.

Паспортът може да те направи „българин“ пред чиновниците.

Самосъзнанието те прави българин пред България.

Очевидно господин Лорер няма и най-малка представа какво е да се самоопределиш като българин в Република Северна Македония.

Очевидно куп спортисти с български паспорти, хора, които не говорят и дума български и нямат никаква емоция към България, са по-достойни да бъдат защитавани от държавата, отколкото един младеж, дръзнал да се нарече българин в страна, където това не носи нищо, освен риск за живота и сигурността.

Господин Лорер, много от историческите личности, чиито портрети висят по стените в училищата, че и в кабинетите на държавните мъже, никога не са притежавали български паспорт. Но са били българи, наричали са се българи и са живели и умрели за това, да има България.

Без паспорт.

По съвест и убеждение.

България има нужда от българи. Не от паспорти.”

Слави Т. Трифонов

7 Коментара

творец

1 year before

Да така е. Ще ви дам един пример във връзка с начестилите прояви на политици ,управляващи да ни лъжат найнагло в очите ,че виждатели това е единичен случаи.Има особенно виновни двама управляващи страната за това състояние.Някой пита ли Българският народ днешните управляващи да водят война с Русия. Не. Някой пита ли Българският народ за признаването на несъществуваща държава с Българска история, АЗБУКА граници, и Т.н. за каквото се сетите. НЕ. Всички те назначени управляващи изпълняват заповедите на унищожителна Америка.,само и само за да са ВЛАСТ.

Коментирай

Кумчо Вълчо

1 year before

Г-н Лорер завършва в Израел. Участва в младежкото движение на социалистическата партия в Израел. Той би следвало най-добре да знае, че израелската държава се основава и въздига практически благодарение на „Закона за завръщане“ (חֹוק הַשְׁבוּת) от 1950 г., според който всеки човек по света с един дядо/баба евреин се счита автоматично за такъв и може да получи, както и половинката/децата му, гражданство. Израел възприема като своя основа същия принцип, според който Християн от Охрид е българин - принципа на кръвта. (За разлика от държави като САЩ, където в сила е принципа на земята - къде си роден). България и целият ни държавен апарат трябва да брани своите навсякъде по света, точно така - както Мосад го прави. Израел е пример за подражание в това отношение, но може би като млад социалист на г-н Лорер му е било трудно да оцени това, зает да чете Маркс и обяснява как границите и народите са отживелица.

Коментирай

Ст.Лозински

1 year before

Израел е държава, която по своята организация, посока и резултати, може да бъде винаги пример-антипод на хаоса, недомислието и малограмотността на редица случайни образувания, наричащи се държави, чието присъствие, всъщност, граничи с пародията. За г-н Лорер не изказвам мнение - той тепърва ще доказва себе си.

Коментирай

Филип Фотев

1 year before

Абе, др. Кючекчия ,тебе те боли джоба и егото - нищо друго. Ако мислиш, че можеш да излъжеш някого, значи си тотален глупак. Малоумник плешив.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.