The Freak Show - това е същинската концепция на реалити в което жени се борят за един мъж. Невъзможно е във формата да участват "нормални" жени

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/the-freak-show-tova-e-sashtinskata-koncepciya-na-realiti-v-koeto-zheni-se-boryat-za-edin-mazh-nevazmozhno-e-vav-formata-da-uchastvat-normalni-zheni/128537 SvobodnoSlovo.eu
The Freak Show - това е същинската концепция на реалити в което жени се борят за един мъж. Невъзможно е във формата да участват "нормални" жени

The Freak Show - това е същинската концепция на реалити в което жени се борят за един мъж. Невъзможно е във формата да участват "нормални" жени, защото тях няма кой да ги гледа, а и още нещо: нормалните жени не влизат доброволно в подобна роля, защото знаят стойността си.

Проблемът изобщо не е в участничките, а в подхода на кастинг екипа, който е по ръба на морала и етиката: подбраните типажи трябва да предизвикат масова истерия, коментари, отрицание и публикации от началото до края на шоуто.

Нито една от участничките не съзнава степента в която е употребена, което е вече отражение на нейната степен на нереална себеоценка. Казано обратно: нито една жена, която е наясно със себе си, дори когато не се радва на удовлетворителен личен живот не позволява да се превърне в публична дъвка.

Доброволното участие на кандидатките се базира на същия принцип на който други хора доброволно хвърлят пари от терасата, убедени, че правят нещо "правилно". Това означава, че продуцентит се възползват от най-големите слабости на участничките и ги провокират да показват най-тежките си проблеми, които по правило са свързани с агресия и простотия.

Опитите да се пробута тезата, че участниците са "огледало" на нашето общество са несериозни. По тази логика в "огледалото" може да им дадат и екстази, балони с райски газ, ножици, с които да си режат косите. Ако не беше незаконно, вероятно щяха да направят и реалити за семейно насилие.

Всеки избира своя кръг от близки хора и повечето хора нямат общо с болестни състояния за преформатиране на тялото и лицето. Проблемът е, че творческото безсилие прекрачи и безумието на формата "Страх" и остана само едно: човешките извращения като източник на забава.

Кой носи отговорността за поляризиране на хората? Продуцентите, медията? Коментаторите не са хейтъри. Те са смаяни, често обидени, дори защото знаят, че никога няма да попаднат от страната на същества с нула капацитет да са част от света на ежедневните хора.

По ръба на същия подбор се движи и Hell's Kitchen, където задължително поддържат участието на някой, който генерира само подигравки.

Няма обаче правно основание някой да държи отговорни авторите на тези формати за злоупотреба с човешки слабости. И за да е сигурно, че истерията няма да спре, предстои и ново издание на Къщата.

Лияна Панделиева

6 Коментара

****

преди 2 месеца

И да нямаш телевизор, ще ти се наложи да общува с хора, които гледат телевизия. Изхвърлете си телевизорите! Какво означава, че нормалните жени си знаят стойността? Значи ли, че са стока? Останаха ли нормални жени?

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Едва ли е случайно, че един от програмните документи на трансхуманизма е статията на Макс Мор "В прослава на дявола", като авторът има предвид точно Луцифер като носител на светлина и знания. Интегрирането на технологията за наблюдение, за управление на обществото, е нещо лошо, но какво се случва, когато човешките същества започнат да интегрират технологията в самата си биология. Дали това ще изтрие всякакво подобие на “нещото”, което наричаме „душа“?

Коментирай

Ангелина

преди 2 месеца

На "продуцентите" това им трябва да ги "коментират". Лияна Пандалиева - защо ги гледа?!Не гледам подобни порнографии ,но съм сигурна ,че те са отражение на по- голямата част "от дамите" в България и то без оглед на образование. Защото няма институт ,който да може да "компенсира" - "естествените дефицити".Жалкото е ,че такива "дами " и "господа" ,защото няма значение какъв е полът ,ако душата е К......се възпроизвеждат със същите деградирани индивиди ,които убиват свестните деца,колкото и малко да са те.

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Бля,бля,бля и дрън та пляс!Ако плявата не се заплесва по тези простотии,файдата за продуцентите-извратеняци ще е 00!

Коментирай

Милчо

преди 2 месеца

Продуцентите не са извратеняци, а много хитри копелета и вероятно вече са милионери... Другите много по- рано надушиха мерака за сеир у гледачите, но и тези са добре. Нали има пипълметрия? Знаят точно колко народ гледа вечер и броят възовете. Всички гледат всичко, комарът се вихри, бързи кредити и курвалък......

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.