Топ ченгето Димитър Кангалджиев – авер на трафиканти на бежанци?

Зам.-главният секретар на МВР е сочен като близък с Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/top-chengeto-dimitar-kangaldzhiev-aver-na-trafikanti-na-bezhanci-6/128727 SvobodnoSlovo.eu
Топ ченгето Димитър Кангалджиев – авер на трафиканти на бежанци?

Зам.-главният секретар на МВР е сочен като близък с Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров

Димитър Кангалджиев, който е зам.-главен секретар на МВР е спряган за опасно близък до известните трафиканти на бежанци Николай Маринов – Яйчака и Николай Клечеров, през които минават голяма част от нелегалните канали в страната.

Това разкрива бесен от безумието източник под пагон от Вътрешното министерство и припомня, че Яйчака е лежал в зандана заради убийството на 17-годишната Петя Анчова.

 

Ученичката изчезна на 4 май 2004 г., а тялото й бе открито във водите на Дунав край Лом 12 дни по-късно. Ден след това Николай Маринов бе задържан за убийството й. След излежаването на присъдата си, Яйчака се превръща в един от основните босове на каналите за бежанци. Смята се, че именно той трафикира около 25% от преминаващите през страната ни мигранти, заедно с ортака си Николай Клечаров.

 

Във Вътрешното министерство си задават и въпроса дали е вярно, че топ ченгето Кангалджиев, който стана зам.-директор на ГДБОП по предложение на министър Калин Стоянов, е близък и с Краси Дебелия, лейтенанта на убития бос Красимир Каменов – Къро, отговорник във фабриката за цигари в Ботевград, който и в момента имал чадър, като редовно отчитал процент за защита.

 

Униформени на високи позиции във Вътрешното министерство, са потресени от случващото се и настояват Калин Стоянов да отговори защо, след като се разчува за престъпните връзки на неговия близък приятел Кангалджиев и след разкрития за протекции над люлинската наркобанда на Веселин Ермалаев – Весо Телото, го издига на поста зам.-главен секретар на МВР.

 

Повече от абсурден е фактът, че парите, отчитани на Кангалджиев, всъщност са за закрила на лица, продаващи наркотици, трафиканти на мигранти, търговци с власт и къртици, изнасящи чувствителна информация към лица от подземния свят, гневят се в МВР.

 

Николай Маринов – Яйчака лежа в пандиза за убийство на ученичка, но днес върти един от най-големите канали за бежанци у нас 

Дали министър Стоянов е наясно, че редовно пред къщата на Димитър Кангалджиев в село Голяновци спират лъскави коли, от които се предават мазни пакети на жена му Боряна Петрова Кангалджиева, която „съвсем случайно" е прокурор в Софийската районна прокуратура? Униформени, които знаят за схемите и имат какво да кажат, ги е страх, че ако Калин Стоянов и Кангалджиев разберат, ще бъдат изгонени и репресирани, все пак единият от тандема е министър.

 

Интересно е и друго – че Калин Стоянов и Димитър Кангалджиев работеха усилено против ГЕРБ по времето на Бойко Рашков, а сега са плътно зад ГЕРБ и ДПС, припомня запознат.

 

Че  Кангалджиев е вързан с престъпници, призна в началото на януари 2024-та и бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който изненадващо обяви при тв участие, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти. Висшият милиционер реагира веднага – това не отговаря на истината, съобщиха от ведомството по повод медийното участие на Демерджиев. От съобщението става ясно, че Кангалджиев щял да търси правата си по съдебен ред.

 

От пресцентъра на МВР припомниха, че лично Иван Демерджиев в качеството си на министър на вътрешните работи е назначил Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и го е наградил с „Почетен знак на МВР" - III степен. Преди да постъпи на работа в ГДБОП, Кангалджиев е бил шеф на криминалистите в Костинброд, началник на полицейското управление в Ботевград и началник на сектор „Миграция” в ГДНП.

 

Димитър Кангалджиев беше назначен за зам.- главен секретар на вътрешното министерство на 30 ноември 2023-та. Той замени на поста главен комисар Станимир Станев.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

 

2 Коментара

Посетител

преди 1 месец

Нищо ново под слънцето. Престъпници и полицаи са увързани като свински черва...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.